Ігор Коломойський у залі Шевченківського суду Києва /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Суд переніс розгляд скарги Коломойського щодо запобіжного заходу на 25 вересня

Ігор Коломойський у залі Шевченківського суду Києва Фото Getty Images

Київський апеляційний суд переніс на 25 вересня розгляд апеляції підозрюваного в шахрайстві бізнесмена Ігоря Коломойського щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді арешту з можливістю внесення застави у 509 млн грн. Про це повідомив головуючий колегії суддів Віктор Глиняний, передає «Укрінформ».

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Суд переніс на 12:40 25 вересня розгляд скарги Ігоря Коломойського з приводу обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 509 млн грн. 
  • Причина перенесення розгляду скарги – до суду не надійшли матеріали справи з Шевченківського райсуду столиці.

Контекст

Вранці 2 вересня бізнесмен Ігор Коломойський отримав підозру від Служби безпеки України (СБУ) та Бюро економічної безпеки (БЕБ). Справа стосується одного з епізодів виведення коштів з ПриватБанку

Детективами встановлено, що протягом 2013–2020 років Коломойський легалізував понад 500 млн грн, використовуючи інфраструктуру підконтрольних банківських установ, йдеться у повідомленні СБУ.

Бізнесмену інкримінують ст. 209 Кримінального кодексу (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом), що передбачає покарання позбавленням волі на строк від восьми до 12 років із конфіскацією майна, а також ст. 190 (шахрайство) – до 12 років із конфіскацією.

2 вересня Шевченківський районний суд обрав запобіжний захід Коломойському у вигляді тримання під вартою терміном на 60 днів (до 31 жовтня включно) з можливістю внесення застави у розмірі 509 млн грн. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні