Категорія
Новини
Дата

Суд обрав запобіжний захід Коломойському по справі ПриватБанку. Застава – 509 млн грн

Шевченківський районний суд обрав запобіжний захід бізнесмену Ігорю Коломойському, повідомляє «Радіо Свобода». Його звинувачують у виведенні коштів з ПриватБанку.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти 

  • Суддя обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 днів (до 31 жовтня включно) із можливістю внесення застави у розмірі 509 млн грн. 
  • Суд пройшов у закритому режимі.
  • Адвокати Коломойського заявили, що бізнесмен не буде вносити заставу, передає «Радіо Свобода». За словами адвокатів Коломойського, бізнесмена доправили до будівлі Служби безпеки України (СБУ).

Контекст 

Вранці 2 вересня бізнесмен Ігор Коломойський отримав підозру від Служби безпеки України (СБУ) та Бюро економічної безпеки (БЕБ). Справа стосується одного з епізодів виведення коштів з ПриватБанку

Детективами було встановлено, що протягом 2013–2020 років Коломойський легалізував понад 500 млн грн, використовуючи інфраструктуру підконтрольних банківських установ, йдеться у повідомленні СБУ.

Бізнесмену інкримінують ст. 209 Кримінального кодексу (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом), що передбачає покарання позбавленням волі на строк від восьми до 12 років з конфіскацією майна, а також ст. 190 (шахрайство) – до 12 років з конфіскацією.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні