Категорія
Новини
Дата

Суд знову продовжив мораторій на банкрутство оператора «Північного потоку – 2»

Суд швейцарського кантону Цуг продовжив мораторій на банкрутство оператора «Північного потоку 2» Nord Stream 2 AG, йдеться у повідомленні суду.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Мораторій на банкрутство продовжено ще на шість місяців – до 10 липня 2023 року. Тимчасовим керуючим залишається фірма Transliq AG.
  • Попередній раз банкрутство було призупинено 10 травня. У компанії тоді зазначили, що відстрочка дозволить їй розплатитися за боргами.

Контекст

«Північний потік – 2» – проєкт російського газопроводу в обхід України, реалізований Росією спільно з енергетичними компаніями Німеччини, Австрії та Франції.

Влада ФРН зупинила процес сертифікації газопроводу, а США внесли проєктну компанію Nord Stream 2 AG до списку санкцій. 

Компанія була змушена розірвати контракти з персоналом через накладені санкції. Процедура банкрутства компанії-оператора «Північного потоку-2» була запущена 1 березня.

26 вересня стався витік на одній із ниток магістралі «Північний потік – 2» у данській винятковій економічній зоні на південний схід від острова Борнхольм. Також витік газу зафіксовано з обох ниток першого «Північного потоку»

29 вересня берегова охорона Швеції виявила четвертий витік із системи газопроводів «Північний потік».

Наприкінці жовтня Швеція оголосила про проведення додаткового розслідування збитків, завданих минулого місяця двом газопроводам «Північний потік». Зрештою слідчі виявили сліди вибухових речовин на місці пошкодженого газопроводу Nord Stream, що підтверджує факт диверсії.

Компанія Nord Stream AG почала оцінювати вартість ремонту газопроводу «Північний потік», після вибухів у вересні, та відновлення подачі газу, повідомили джерела The New York Times. За словами джерела, оцінка ремонту починається приблизно із $500 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні