Категорія
Новини
Дата

Тайвань заборонив експорт сучасних чипів до Росії та Білорусі

1 хв читання

Міністерство економіки Тайваню ввело заборону на експорт сучасних чипів до Росії та Білорусі через війну в Україні. Про це повідомляє Taiwan News.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Компаніям із Росії та Білорусі тепер заборонено купувати мікропроцесори або мікросхеми тайванського виробництва, які мають будь-які з наступних характеристик: швидкість продуктивності 5 гігафлопс або вище; тактова частота електронного компонента понад 25 МГц; один або більше портів та інтерфейсів забезпечує швидкість передачі між компонентами 2,5 МБ/с або більше; понад 144 контакти, або якщо основний час затримки поширення сигналу при перемиканні менший за 0,4 наносекунди.
  • Крім того, Тайвань тепер не продаватиме обладнання для виробництва чипів цим країнам. Йдеться, зокрема, про сканувальні електронні мікроскопи.

Контекст

Тайвань є лідером на світовому ринку виробництва напівпровідників, контролюючи 46% ливарного ринку та 61% світових потужностей виробництва транзисторів розміром 16 нм і менше.

У 2021 році Тайвань отримав 26% світового доходу від виробництва напівпровідників і 64% доходу від ливарного виробництва. Місцевий виробник Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) має частку у 53%, а інший – United Microelectronics Corp (UMC) – 7%.

Раніше Samsung зупинив постачання чипів та електроніки в Росію.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд