Категорія
Новини
Дата

Тінькофф-банк, «Калашников» та інші. Японія розширила санкції проти Росії

Японія схвалила нові санкції у звʼязку з вторгненням Росії в Україну, прагнучи продемонструвати єдиний фронт з іншими країнами «Великої сімки», пише Bloomberg. Країна застосувала заборону на експорт ще до 29 російських організацій.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Ми прийняли рішення про останні санкції у співпраці з «Великою сімкою» з точки зору того, що буде ефективно для досягнення справедливого та міцного миру в Україні», – заявив головний секретар кабінету міністрів Японії Йосімаса Хаясі.
  • До списку осіб, активи яких підлягають заморожуванню, було додано 12 осіб.
  • За даними «Радіо Свобода», також влада Японії ввела санкції проти 36 організацій. Під обмеження підпали концерни «Калашников» та «Алмаз-Антей», Тінькофф-банк, Обʼєднана суднобудівна корпорація (ОСК) та інші.
  • Під санкції потрапили також ФГУП «Атомфлот», концерни «Уралвагонзавод», «Базальт», ОСК, компанії «Авіадвигун», «Аероскан», «Нева електроніка», «Ангстрем» та інші організації.
  • Крім того, обмеження стосуються уповноважених з прав дитини у Калузькій та Ростовській областях Ірини Агєєвої та Ірини Черкасової, уповноваженого з прав людини у Чечні Мансура Солтаєва, директора «Артеку» Костянтина Федоренка та інших.
  • Також Японія заборонила постачання з третіх країн російських алмазів непромислового використання.

Контекст

22 лютого Велика Британія оголосила про запровадження нових санкцій проти РФ через вторгнення до України. Списки містять виробників боєприпасів, компанії з виробництва електроніки, а також торговців алмазами та нафтою.

23 лютого Рада Європейського Союзу затвердила 13-й пакет індивідуальних та економічних санкцій проти РФ. Рада ЄС вирішила ввести обмежувальні заходи щодо ще 106 фізичних і 88 юридичних осіб, відповідальних за дії, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України.

Того ж дня президент США Джо Байден оголосив про запровадження понад 500 нових санкційних заходів проти Росії. Ці санкції будуть націлені на осіб, повʼязаних із тюремним увʼязненням Навального, а також на російський фінансовий сектор, оборонно-промислову базу, мережі закупівель та осіб, які ухиляються від санкцій на кількох континентах. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні