Категорія
Новини
Дата

США запровадили санкції проти російської платіжної системи «Мір», низки банків та фінтех-компаній. Деталі від посла Маркарової

США запроваджують санкції проти основної фінансової інфраструктури Росії, включаючи оператора національної платіжної системи «Мір», російські банки, інвестиційні компанії та компанії фінансових технологій. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова, коментуючи нові обмеження, про які оголосив президент Джо Байден.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Під санкції потрапила російська національна система платіжних карт (National Payment Card System Joint Stock Company), що є державним оператором російської національної платіжної системи «Мір». НСПК належить центробанку РФ і відіграє ключову роль у спрощенні фінансових транзакцій як всередині Росії, так і за кордоном, зазначила Маркарова.
  • Мінфін США також санкціонував девʼять фінустанов, у тому числі кілька зі штаб-квартирами в центрах російських військово-промислових баз; пʼять інвестиційних і венчурних фондів, які прагнуть підтримати розвиток передових технологій і промисловості наступного покоління в РФ і шість фінтех-компаній.
  • Обмеження застосовано до Avangard Bank, Bank RostFinance, Commercial Bank Chelindbank, Commercial Bank International Financial Club, Commercial Bank Modulbank, Joint Stock Company Databank, Maritime Joint Stock Bank, Bystrobank, SPB Bank.

Запроваджено повні блокуючі санкції проти російських інвестиційних компаній та венчурних фондів

  • BSF Capital, надає інвестиційні банківські послуги, венчурні інвестиції, здійснює управління фондами та працює з крупними активами.
  • Investment Consultant Elbrus Capital, інвестиційна компанія.
  • Orbita Capital Partners, компанія управління активами.
  • Investment and Venture Fund of the Republic of Tatarstan, надає кредити та гранти і фінансує технологічні та промислові проекти.
  • Guard Kapital, інвестує в російські інформаційно-технологічні компанії.

Додатково, санкціоновано російські фінтех-компанії

  • Finansovye Informatsionnye Sistemy, розробляє інформаційні системи для фінансового сектору.
  • Quorum, розробляє фінансове програмне забезпечення.
  • Crypto Pro, розробляє криптографічне програмне забезпечення та рішення для інфраструктури відкритих ключів.
  • Faktor TS, програмне та апаратне забезпечення для криптографічного захисту інформації.
  • Sistemy Prakticheskoi Bezopasnosti, розробляє програмне забезпечення для систем безпеки.
  • Validata, розробляє та виробляє захищені корпоративні інформаційні системи.

Контекст

23 лютого президент США Джо Байден оголосив про запровадження понад 500 нових санкційних заходів проти Росії напередодні других роковин з дня вторгнення в Україну. Ці санкції націлені на осіб, повʼязаних із тюремним увʼязненням Навального, а також на російський фінансовий сектор, оборонно-промислову базу, мережі закупівель та осіб, які ухиляються від санкцій на кількох континентах. 

Президент США додав, що нові санкції гарантують, що Путін заплатить ще більшу ціну за свою агресію за кордоном та репресії всередині країни. 

Також США запроваджують нові експортні обмеження майже для 100 організацій, які надають підтримку російській військовій машині, і вживають заходи щодо подальшого скорочення доходів, які Росія отримує від експорту енергоносіїв.

23 лютого Рада ЄС затвердила 13-й пакет індивідуальних та економічних санкцій проти РФ. Рада ЄС вирішила ввести обмежувальні заходи щодо ще 106 фізичних і 88 юридичних осіб, відповідальних за дії, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України.

ЄС додав 27 нових організацій до списку тих, хто безпосередньо підтримує російський військово-промисловий комплекс. На них поширюватимуться більш жорсткі експортні обмеження. Деякі з цих підприємств розташовані в третіх країнах (Індія, Шрі-Ланка, Китай, Сербія, Казахстан, Таїланд і Туреччина) і беруть участь в обході торгових обмежень.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні