Категорія
Новини
Дата

Twitter просить звільнених працівників повернутися – Bloomberg

Компанія Twitter Inc., яка звільнила приблизно половину штату в пʼятницю, тепер звертається до десятків співробітників, які втратили роботу, і просить їх повернутися, пише Bloomberg.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За словами двох джерел, деякі з колишніх працівників, кого просять повернутися, були звільнені помилково. Інших звільнили до того, як керівництво усвідомило, що їхня робота та досвід можуть знадобитися для створення нових функцій, які запланував Маск.
  • Цього тижня Twitter звільнив близько 3700 осіб електронною поштою, щоб скоротити витрати після придбання соцмережі мільярдером Ілоном Маском. Багато співробітників дізналися, що втратили роботу після того, як їхній доступ до загальнокорпоративних систем, таких як електронна пошта та Slack, був раптово припинений. 
  • Прохання співробітників повернутися демонструють, наскільки квапливим та хаотичним був процес скорочення.
  • «Щодо скорочення чисельності Twitter, на жаль, у компанії немає вибору, коли компанія втрачає понад 4 млн доларів на день», — написав Маск у пʼятницю.
  • За словами людей, знайомих із цим питанням, у Twitter залишилося близько 3700 співробітників. Маск підштовхує тих, хто залишається в компанії, щоб вони швидко впроваджували нові функції, а в деяких випадках співробітники навіть ночували в офісі, щоб вкластися в нові терміни.

Контекст

25 квітня Ілон Маск домовився з керівництвом Twitter про купівлю соцмережі за $44 млрд. А вже в середині травня бізнесмен повідомив про зупинення операції до отримання від соцмережі реальної статистики щодо фейкових акаунтів. На початку липня Маск відмовився від угоди під приводом, що Twitter не надав йому даних для незалежної оцінки кількості ботів та спам-акаунтів у соцмережі.

6 жовтня суд штату Делавер вирішив зупинити судовий позов Twitter проти Ілона Маска напередодні розгляду, давши мільярдеру час профінансувати купівлю соціальної мережі за $44 млрд до 28 жовтня.

21 жовтня The Washington Post написав, що мільярдер повідомив потенційним інвесторам угоди з Twitter, що планує звільнити майже 75% персоналу компанії (або близько 5500 співробітників), аби скоротити штат.

Напередодні Ілон Маск прийшов у штаб-квартиру Twitter у Сан-Франциско. Також він змінив опис свого профілю в Twitter на Chief Twit.

Потім Маск повідомив співробітникам Twitter Inc., що не планує скорочувати 75% працівників, після того як очолить компанію. Але згодом стало відомо, що скорочення все-таки будуть, йдеться про приблизно 3700 робочих місць, або половину робочої сили компанії.

Співробітники подали до суду на компанію Twitter Inc. через масові звільнення, за словами працівників, компанія робить без попереднього повідомлення та з порушенням федерального й каліфорнійського законодавства.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні