Категорія
Новини
Дата

У Харкові, Чернігові, Бучі та Ірпені відновлюється будівництво житла. Найбільш активно працюють забудовники Черкаської області

В Україні поступово відновлюється будівництво житла. Найбільш активно працюють забудовники Черкаської області – 92% ЖК. У Сумській, Кіровоградській, Миколаївській та Херсонській областях будівництво поки повністю заморожене. Перші відновлення будівництв помічені у Харкові, Чернігові, Бучі, Ірпені, свідчать дані компанії ЛУН.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • У середньому роботу на будмайданчиках відновили близько 50% ЖК країни.
  • Серед західних регіонів найменша доля відновлення у Чернівецькій області, там будівництво відновили 62% ЖК. Найбільша доля відновлення у Закарпатській і Волинській областях, там вона складає 88%.
  • Уже 17% житлових комплексів у Києві поновили роботи та ще 20% – у Київській області. Зокрема – в Бучі та Ірпені.
  • У Дніпропетровській області є невелике пожвавлення у 31%, у сусідній Полтавській – 72%. У Запорізькій та Чернігівській областях будівництво відновилося на 11%.
У Харкові, Чернігові, Бучі та Ірпені відновлюється будівництво житла. Найбільш активно працюють забудовники Черкаської області /Фото 1

Контекст

На початок травня в Україні будувалося понад 400 житлових комплексів. На початку квітня роботи йшли на 164 недобудованих житлових комплексах. Це 21% від загальної кількості ЖК, повідомляв ЛУН.

Україні потрібно побудувати декілька десятків тисяч квартир, сказав в інтервʼю Forbes заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко. Забудовників стимулюють заяви про фінансування державою спорудження житла для тих, хто його втратив. Тимошенко заявляв, що за державною програмою обиратимуть близькі до готовності об’єкти, які можна завершити за три-чотири місяці.

У зруйнованих війною Ірпені та Бородянці планується протягом пʼяти місяців побудувати два ЖК по 50 000 кв. м кожен. Також близько 100 000 кв. м житла планується побудувати на Івано-Франківщині для сімей, які через війну втратили власні помешкання.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні