Категорія
Новини
Дата

У Молдові після російського обстрілу впала ракета (Оновлено)

На території Молдови після чергового ракетного удару РФ по Україні виявили ракету, повідомляє Міністерство внутрішніх справ Республіки Молдова. Місце інциденту вже перекрили поліцейські та прикордонники. В українському МЗС заявили, що падіння ракети свідчить про те, що атаки РФ небезпечні не лише для України, а і для сусідніх країн.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Ракету поблизу міста Бричани виявив загін прикордонників, який через сьогоднішні бомбардування РФ посилив своє патрулювання.
  • Наразі район, де було виявлено ракету, ізольований поліцейськими патрулями та прикордонниками, очікують прибуття спеціалізованих служб МВС, вибухотехнічної служби та Генеральної інспекції з надзвичайних ситуацій.
  • У МЗС України вже відреагували на інцидент і заявили, що падіння ракети на території Молдови ще раз доводить, що російський ракетний терор становить величезні загрози не лише безпеці України, а й сусідніх країн. За словами речника українського МЗС Олега Ніколенка, «Україна має якнайшвидше отримати сучасні системи протиракетної та протиповітряної оборони, які рятуватимуть життя людей, захищатимуть критичну інфраструктуру та унеможливлять подальші ракетні обстріли з боку РФ».

Контекст

Під час масованого ракетного обстрілу України 15 листопада одна з ракет впала на території Польщі поблизу українського кордону. У результаті загинуло двоє людей. Ракета, яка впала в польському селі неподалік кордону з Україною, ймовірно, була С-300, заявив 16 листопада президент Польщі Анджей Дуда. За його словами, все вказує на те, що ця ракета була випущена із системи протиповітряної оборони. Президент України Володимир Зеленський заявив, що переконаний, що ракета, яка впала у Польщі, була не українською. 

Сьогодні, 5 грудня, росіяни вкотре завдали масованого ракетного удару по території України. Повітряна тривога оголошена в усіх областях, працює ППО. Як повідомив голова Одеської ОВА Максим Марченко, ворог здійснив пуски ракет. За інформацією голови Миколаївської ОВА Віталія Кіма, ворожі крилаті ракети помітили у повітрі. В Полтавській області працює ППО, повідомив голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

Є проблеми із водо- та електропостачанням, в «Укренерго» кажуть про влучання по обʼєктах енергетичної інфраструктури й повʼязані з цим аварійні відключення світла.

У Молдові почалися перебої з електропостачанням, повідомила енергетична компанія Moldelectrika. За даними місцевих ЗМІ, одна з ракет впала біля міста Бричани.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні