Категорія
Новини
Дата

У РФ дозволили магазинам не видавати паперові чеки

Федеральна податкова служба РФ вирішила тимчасово не штрафувати магазини за невидачу касового чека — рішення ухвалили у звʼязку з дефіцитом касової стрічки. Про це заявили в уряді РФ.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Ключові факти: 

  • Магазини мають найближчим часом перевести на електронні чеки.
  • За словами заступника міністра промисловості та торгівлі РФ Віктора Євтухова, Мінпромторг провів нараду з пʼятіркою найбільших виробників касової стрічки та торговими мережами, що спеціалізуються на продовольчих та непродовольчих товарах. Він додав, що жодне з підприємств не заявило про те, що є проблеми із касовою стрічкою.
  • «З огляду на те, що зʼявилися такі сигнали, Федеральна податкова служба Росії прийняла рішення тимчасово не штрафувати магазини за невидачу касового чека. Але на вимогу громадянина касовий чек має бути виданий. Найближчим часом планується перехід на електронні чеки», — заявили в уряді.

Контекст:

У РФ чекова стрічка серйозно подорожчала та почала зникати в постачальників — запаси вичерпались у 2 із 4 постачальників. Про це писали «Ведомости» із посиланням на два джерела у великих аптечних мережах.

Цю інформацію підтвердили гендиректор російського виробника чекових стрічок «Севіт групп» Віталій Сінатов та гендиректор аптечної мережі «Рігла» Олександр Філіпов. Вони пояснили проблему припиненням поставок сировини, ростом курсу валют та порушенням логістичних звʼязків через санкції проти РФ. Також видання пише про подорожчання вартості стрічки в 3,6 раза — до 250 рублів за рулон.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні