Категорія
Новини
Дата

У світі рекордно зросла кількість людей із надвисокими статками

За 2021 рік кількість людей із надвисокими статками у світі збільшилися на 46 000 – до рекордних 218 200, пише The Guardian з посиланням на звіт інвестбанку Credit Suisse. Найбагатші люди світу отримали вигоду на тлі відновлення після пандемії, зазначають аналітики.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

- Кількість людей, чиї активи перевищують $50 млн, підскочила у 2021 році через різке зростання цін на житло та бурхливе зростання фондових ринків. За останні два роки кількість людей у ​​цій категорії збільшилась на понад 50%.

- У звіті Credit Suisse зазначено, що «відновлення макроекономічної активності в середовищі низьких процентних ставок створило виключно сприятливі умови для зростання добробуту домогосподарств протягом 2021 року».

- Світове багатство на кінець 2021 року становило $463,6 трлн, збільшившись на $41,4 трлн. Багатство на одного дорослого зросло на $6800 протягом року і досягло $87 489, що майже втричі перевищує рівень, зафіксований на рубежі століть.

- США додали 2,5 млн нових мільйонерів, або майже половину від загальної кількості мільйонерів у світі. Це найбільше зростання кількості мільйонерів, зареєстроване для будь-якої країни за будь-який рік у цьому столітті.

- У Китаї число мільйонерів зросло більш ніж на мільйон та ще на мільйон у Канаді, Австралії та Великій Британії разом узятих. Водночас кількість мільйонерів скоротилась на 395 000 в Японії та на 135 000 в Італії. Країною з найбільшим зростанням середнього добробуту стала Нова Зеландія, де середній рівень багатства збільшився на $114 000 до $472 000.

- Ентоні Шоррокс, професор економіки та автор звіту, сказав, що минулого року відбувся «майже вибух багатства… Ймовірно, вище, ніж будь-який інший рік, який ми коли-небудь фіксували».

- Збільшення багатства не розподілялося справедливо, йдеться у звіті. Найбагатший 1% населення планети другий рік поспіль збільшив свою частку всього світового багатства до 46% проти 44% у 2020 році.

У світі рекордно зросла кількість людей із надвисокими статками /Фото 1

Багатство на одну дорослу людину в Новій Зеландії минулого року перевищило $100 000. Інфографіка: The Guardian

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні