У Туреччині офіційно оголосили другий тур президентських виборів /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

У Туреччині офіційно оголосили другий тур президентських виборів

Getty Images

У Туреччині 28 травня відбудеться другий тур голосування на виборах президента країни. Про це офіційно оголосив голова Вищої виборчої ради Туреччини Ахмет Єнер, пише TRT Haber. Реджеп Ердоган набрав у першому турі 49,51% голосів.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За підсумками першого туру діючий президент Туреччини Реджеп Ердоган набрав 49,51% голосів, а його головний опонент, єдиний кандидат від опозиції Кемаль Киличдароглу – 44,88% голосів. 
  • Кандидат від партійного блоку «Альянс АТА» Синан Оган отримав 5,17% голосів. Щоб перемогти в першому турі, одному з кандидатів потрібно було набрати понад 50% голосів виборців.
  • Явка на виборах у Туреччині сягнула 88,9%, за кордоном – 52,6%. 

Контекст

Ердоган перебуває на посту президента Туреччини з 2014 року, до цього – з 2003 року – він керував країною як премʼєр-міністр. 14 травня він пообіцяв поважати результати виборів та залишити пост у разі поразки.

Результати виборів у Туреччині показали глибоку поляризацію в країні. Опитування громадської думки перед виборами вказували на дуже напружену гонку, але давали Киличдароглу невелику перевагу. Два опитування в пʼятницю показали, що він вищий за поріг у 50%.

Туреччина з населенням 85 млн, яка вже бореться зі зростаючою інфляцією, тепер стикається з двотижневою невизначеністю, яка може струснути ринки, оскільки аналітики чекають стрибків курсу ліри та на фондовому ринку.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні