У Yasnо допускають, що жити у режимі відключень українцям доведеться щонайменше до кінця березня /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

У Yasnо допускають, що жити у режимі відключень українцям доведеться щонайменше до кінця березня

Getty Images

Режими відключення електроенергії в Україні, ймовірно, будуть запроваджуватись щонайменше до кінця березня, повідомив СЕО постачальника енергоресурсів YASNO Сергій Коваленко.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За його словами, енергетики, попри погану погоду, зараз максимально стараються завершити відновлення до ще більших холодів. 
  • «І хоча зараз відключень стало менше, я хочу, щоб всі розуміли: швидше за все жити у режимі відключень українцям доведеться щонайменше до кінця березня»,– написав Коваленко.
  • Він додав, що якщо нових атак на енергомережу не буде, то за нинішніх умов генерації електронергії дефіцит потужності може бути рівномірно розподілений по всій країні. Це означає, що відключення будуть скрізь, але менш тривалими.
  • Згідно іщ негативним прогнозом, у випадку, якщо мережу сильно пошкодять внаслідок атак, то доведеться задіювати не лише погодинні стабілізаційні відключення, але і екстрені, за яких світла може не бути дуже тривалий час.  
  • Тож, Коваленко закликав українців запастися теплим одягом, ковдрами, продумати варіанти, які допоможуть перечекати довге відключення. 

Контекст

15 листопада по території України росіяни випустили близько сотні ракет, таким чином перевищивши масований ракетний удар 10 жовтня (тоді окупанти спрямували 84 ракети).

За словами заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка, внаслідок ракетної атаки пошкоджено 15 обʼєктів енергетичної інфраструктури. Найбільше влучань зафіксовано в центрі та на півночі країни. 

Внаслідок найбільшої атаки в історії енергетики постраждали всі регіони України, повідомив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький. За його словами, наступні декілька днів будуть важкими і слід підготуватися до тривалих відключень.

Масштабні руйнування енергообʼєктів України, спричинені Росією 15 та 17 листопада, призвели до довгострокових відключень електроенергії, які можуть тривати по кілька днів, повідомив в ефірі телемарафону виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук.

За словами премʼєр-міністра Дениса Шмигаля, внаслідок атаки РФ по критичній інфраструктурі майже половину енергосистеми України виведено з ладу.

В Офісі президента запевнили, що необхідності виїжджати з країни немає – загального блекауту не буде.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні