Категорія
Новини
Дата

Україна отримала $1 млрд прямої підтримки від США. Ще $7,5 млрд надійдуть пізніше

США надали Україні $1 млрд прямої підтримки для зміцнення економіки, ще $7,5 млрд будуть надані пізніше. Про це у Твіттері повідомила пані посол США в Україні Бріджет Брінк.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Як я сказала економічному керівництву України, підтримка України означає зміцнення її економіки. Пряма підтримка в розмірі $1 млрд вже тут, щоб допомогти Україні та її народу рухатися вперед, і ще $7,5 млрд очікується», – зазначила вона.

Контекст

20 травня Сенат Сполучених Штатів Америки підтримав надання допомоги Україні в розмірі $40,1 млрд. Нове фінансування передбачає $24 млрд на оборону: $6 млрд – на зброю для України та навчання ЗСУ; понад $8 млрд – на поповнення військових запасів США, які зменшились через надання зброї Україні; майже $4 млрд – на фінансування сил США в європейському регіоні.

Також із цієї суми $8,5 млрд піде на економічну підтримку України, $5 млрд – на подолання продовольчої кризи в країнах, що залежать від поставок продовольства з України. Крім того, законопроєктом передбачається виділення фінансування на допомогу українським біженцям у США, заволодіння активами російських олігархів, відкриття посольства США в Києві та розкриття російських військових злочинів.

Спочатку Байден звернувся до Конгресу з пропозицію проголосувати за фінансування розміром $33 млрд. 11 травня Палата представників одноголосно схвалила законопроєкт і збільшила суму до $40,1 млрд. Законодавці додали $3,4 млрд на військову допомогу і $3,4 млрд – на гуманітарну.

Під час голосування в Сенаті 13 травня американський сенатор-республіканець Ренд Пол заблокував надання допомоги. Він вимагав включити положення, яке вимагає призначити генерального інспектора з нагляду над фінансуванням. Його позиція затягнула прийняття законопроєкту на тиждень, оскільки замість пришвидшеної процедури документ мав пройти усі звичайні процедурні моменти.

Таким чином, новий пакет фінансування втричі перевищує обсяг попереднього, який становив $13,6 млрд. Загальна сума фінансування США від початку російського вторгнення становить $54 млрд. Як підраховує PBS NewsHour, ця цифра перевищує річні витрати США на військову та економічну зовнішню допомогу і наближається до річного військового бюджету Росії.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні