МЗС України вимагає виключити Росію з G20 /Shutterstock
Категорія
Новини
Дата

МЗС України вимагає виключити Росію з G20

Shutterstock

Міністерство закордонних справ України вимагає позбавити Росію членства в «Великій двадцятці» (G20), а також виключити її зі списку запрошених на саміт організації 15–16 листопада, повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За його словами, президент РФ Володимир Путін публічно визнав віддання наказу про ракетні удари по українських цивільних та по енергетичній інфраструктурі. 
  • «Маючи руки по лікті в крові, він не має сидіти за одним столом із світовими лідерами. Запрошення Путіну на саміт на Балі має бути відкликане, а Росія — виключена із G20», — написав речник.

Контекст

З 10 жовтня Росія зберігає посилений темп завдання дальніх ударів по об’єктах на всій території України. Атаки по цивільній інфраструктурі, найімовірніше, є відповіддю на невдачі РФ у бою з серпня, йдеться в зведенні британської розвідки.

Російські окупанти зранку 31 жовтня завдали чергові масовані удари по обʼєктах енергетичної інфраструктури. Повідомляється про роботу ППО і вибухи на Київщині, у Харкові, Запоріжжі та інших містах і областях.

31 жовтня в Україні запроваджуються екстрені відключення електроенергії через масовані обстріли росіянами критичної інфраструктури. 

Російські окупанти здійснили кілька хвиль ракетних атак по об’єктах критичної інфраструктури України. 44 крилаті ракети знищено силами та засобами ППО, повідомило командування Повітряних сил ЗСУ.

Президент Росії Володимир Путін, ймовірно, скористається можливим продовженням угоди щодо експорту зерна, щоб отримати важелі впливу та домінувати на саміті G20 цього місяця в Індонезії, писав Reuters із посиланням на європейського дипломата.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні