Українські фахівці отримали доступ до місця вибуху в Польщі – Кулеба /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Українські фахівці отримали доступ до місця вибуху в Польщі – Кулеба

Getty Images

Українські фахівці отримали доступ до місця трагедії у Пшеводуві, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. За його словами, Україна та Польща продовжать співпрацю відкрито та конструктивно.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Українські фахівці вже працюють на місці трагедії у Пшеводуві, що сталася через ракетний терор Росії проти України. Я вдячний польській стороні за надання їм доступу», – написав Кулеба.
  • Міністр зазначив, що Польща та Україна продовжать співпрацю «відкрито і конструктивно, як роблять найближчі друзі».

Контекст

Під час найбільш масованого ракетного обстрілу України 15 листопада одна з ракет впала на території Польщі поблизу українського кордону. Загинуло двоє людей. 

Премʼєр-міністр Польщі Матеуш Моравецький терміново скликав Комітет ради міністрів з питань національної безпеки і оборони в Бюро національної безпеки. Речник польського уряду повідомив, що лідери зустрічаються щодо «кризової ситуації». Він попросив не поширювати неперевірену інформацію до завершення засідання.

Ракета, яка впала в польському селі неподалік від кордону з Україною, ймовірно, була С-300, заявив 16 листопада президент Польщі Анджей Дуда. За його словами, все вказує на те, що ця ракета була випущена із системи протиповітряної оборони. «Немає жодних доказів того, що її запустила російська сторона», – сказав президент Польщі.

НАТО та низка західних лідерів закликали до ретельного розслідування інциденту. Водночас Україна заявила, що готова передати партнерам наявні докази російського сліду.

Президент України Володимир Зеленський переконаний, що ракета, яка впала у вівторок у Польщі, була не українською

Дуда не бачить перешкод для участі українських спостерігачів у розслідуванні причин ракетного вибуху, внаслідок якого у вівторок біля кордону з Україною загинуло двоє людей. Президент Польщі повідомив у середу, що доступ до місця вибуху вимагатиме згоди обох країн, які ведуть розслідування, Польщі та США.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні