Категорія
Новини
Дата

Європейські санкції не впливають на роботу Альфа-Банк Україна, повідомила прес-служба (доповнено)

Альфа-Банку Україна розглядає можливість зміни структури власності банку через санкції по відношенню до своїх акціонерів Михайла Фрідмана та Петра Авена. Останній вийшов зі складу Наглядової ради Альфа-Банку Україна

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

28 лютого 2022 года ЄС застосував санкції до деяких російських бізнесменів. Оголошені санкції по відношенню до акціонерів Альфа Банку — Михайла Фрідмана та Петра Авена стосуються виключно приватних осіб, повідомили в прес-службі банку, та на бізнес Альфа-Банку в Україні не впливають. В прес-службі банку говорять, що США та Великобританія не застосували санкції до Фрідмана та Авена, в їх юрисдикціях для вказаних бізнесменів немає жодних санкційних обмежень. 

Михайло Фрідман та Петро Авен контролюють відповідно 32,86% та 12.40% материнської структури ABH Holdings S.A. Дана частка не є контрольним пакетом володіння, що неодноразово підтверджувалось регулюючими органами України, підкреслюють в прес-службі банку. Одним із кінцевих бенефіціарів банку та усієї холдингової компанії ABH Holdings S.A. є міжнародна банківська група UniCredit S.p.A. (Італія) – одна з найбільших банківських груп Європи, а також міжнародна компанія з дослідження ракових захворювань TMFСR (США).

Петро Авен вийшов зі складу Наглядової ради Альфа-Банку Україна, повідомили в прес-службі. Наразі розглядається питання зміни структури власності банку щоб відповідати вимогам міжнародного та національного законодавства та забезпечити безперебійну роботу та сервіси для клієнтів, повідомили в прес-службі. Банк працює відповідно до Постанови НБУ щодо роботи банківської системи в умовах військового стану. 

Альфа-Банк Україна – один з найбільших українських приватних банків (6 500 співробітників, 1,5 млн клієнтів) з міжнародним капіталом. Належить до приватної інвестиційної холдингової компанії ABH Holdings S.A. зі штаб-квартирою у Люксембурзі. Банківська група ABHH обʼєднує у собі банківські та фінансові установи у Східній та Західній Європі, у тому числі в Нідерландах та Великобританії. Акціонери Альфа-Банку (Україна) – це ABHH (Люксембург, ЄС), головна компанія банківської групи та дочірня компанія ABHH - ABH Ukraine Limited (Кіпр, ЄС).

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні