Категорія
Новини
Дата

Європейські санкції не впливають на роботу Альфа-Банк Україна, повідомила прес-служба (доповнено)

1 хв читання

Альфа-Банку Україна розглядає можливість зміни структури власності банку через санкції по відношенню до своїх акціонерів Михайла Фрідмана та Петра Авена. Останній вийшов зі складу Наглядової ради Альфа-Банку Україна

28 лютого 2022 года ЄС застосував санкції до деяких російських бізнесменів. Оголошені санкції по відношенню до акціонерів Альфа Банку — Михайла Фрідмана та Петра Авена стосуються виключно приватних осіб, повідомили в прес-службі банку, та на бізнес Альфа-Банку в Україні не впливають. В прес-службі банку говорять, що США та Великобританія не застосували санкції до Фрідмана та Авена, в їх юрисдикціях для вказаних бізнесменів немає жодних санкційних обмежень. 

Михайло Фрідман та Петро Авен контролюють відповідно 32,86% та 12.40% материнської структури ABH Holdings S.A. Дана частка не є контрольним пакетом володіння, що неодноразово підтверджувалось регулюючими органами України, підкреслюють в прес-службі банку. Одним із кінцевих бенефіціарів банку та усієї холдингової компанії ABH Holdings S.A. є міжнародна банківська група UniCredit S.p.A. (Італія) – одна з найбільших банківських груп Європи, а також міжнародна компанія з дослідження ракових захворювань TMFСR (США).

Петро Авен вийшов зі складу Наглядової ради Альфа-Банку Україна, повідомили в прес-службі. Наразі розглядається питання зміни структури власності банку щоб відповідати вимогам міжнародного та національного законодавства та забезпечити безперебійну роботу та сервіси для клієнтів, повідомили в прес-службі. Банк працює відповідно до Постанови НБУ щодо роботи банківської системи в умовах військового стану. 

Альфа-Банк Україна – один з найбільших українських приватних банків (6 500 співробітників, 1,5 млн клієнтів) з міжнародним капіталом. Належить до приватної інвестиційної холдингової компанії ABH Holdings S.A. зі штаб-квартирою у Люксембурзі. Банківська група ABHH обʼєднує у собі банківські та фінансові установи у Східній та Західній Європі, у тому числі в Нідерландах та Великобританії. Акціонери Альфа-Банку (Україна) – це ABHH (Люксембург, ЄС), головна компанія банківської групи та дочірня компанія ABHH - ABH Ukraine Limited (Кіпр, ЄС).

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні