Категорія
Новини
Дата

Українські малі та середні переробні підприємства можуть отримати грант від уряду Німеччини. Що для цього потрібно

Українські малі та середні переробні підприємства можуть отримати грантову підтримку від німецького уряду у розмірі €5,6 млн. Це вже друга фаза грантового проєкту, йдеться в повідомленні пресслужби Мінекономіки.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • До програми можуть залучитися мікро-, малі та середні підприємства, що мають до 250 працівників та річний дохід до €10 млн; планують реалізацію інвестиційних проєктів; мають позитивну кредитну історію; не мають заборгованості перед бюджетом України; не отримували міжнародну технічну допомогу починаючи з 1 лютого 2022 року.
  • Підприємці зможуть отримати фінансову підтримку у розмірі до €30 000 у гривневому еквіваленті для реалізації своїх інвестиційних планів через п’ять фінансових установ-партнерів: Ощадбанк, Банк Львів, Кредобанк, Укргазбанк та кредитну спілку «Анісія». 
  • Кошти гранту будуть спрямовані на часткову компенсацію інвестиційних витрат у розмірі до 30%.

Контекст

За результатами першої фази грантову підтримку в розмірі €1,5 млн отримали 136 мікро-, малих і середніх підприємств, які взяли позики на реалізацію інвестиційних проєктів на €11,2 млн.

Грантова підтримка від уряду Німеччини реалізується в межах програми міжнародної співпраці ReACT4UA (Resilience/Recovery – Accession – Competitiveness – Trade), що виконується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH (GIZ Ukraine).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні