Категорія
Новини
Дата

Український GEEK Ventures зібрав $23 млн для інвестицій у іммігрантів. Засновники планують вкластися ще у 30 стартапів

1 хв читання

Американський венчурний фонд GEEK Ventures зібрав $23 млн для інвестицій. У фокусі – засновники стартапів, які іммігрували в США. Про це повідомив партнер фонду Вадим Роговський. 

Ключові факти

  • Інвесторами першого фонду GEEK Ventures стали засновник і CEO Applovin Адам Фороугі, засновники PandaDoc Мікіта Мікадо та Сергій Борисюк, а також венчурний фонд Decile Capital.
  • Щомісяця GEEK Ventures планує інвестувати в один-два стартапи, засновані іммігрантами. Сума інвестицій – від $50 000 до $1 млн. 
  • На кінець серпня 2023-го у портфелі GEEK Ventures присутні 35 компаній. Загалом фонд планує інвестувати ще у 30 компаній протягом наступних 18 місяців. 

Контекст

Заснований у грудні 2021 року венчурний фонд GEEK Ventures очолює вихідець з Білорусі Ігар Маханьок у партнерстві з одеським підприємцем Вадимом Роговським. Останній разом з управлінням GEEK Ventures керує також власним стартапом – 3DLOOK. Він допомагає приміряти одяг під час онлайн-шопінгу. 

Після початку повномасштабного вторгнення в Україну у лютому 2022-го фонд оголосив про чотири нові інвестиції в стартапи з українськими засновниками. Зокрема у платформу для пошуку новобудов Propertymate, сервіс для страхування Spokk, платформу для демонстрації цифрового мистецтва V-Art та Competera, яка розробляє систему динамічного ціноутворення для ритейлерів. Фонд не називає своїх чеків, але зазвичай інвестує від $50 000 до $200 000 спочатку та до $1 млн протягом року. Наразі у портфелі GEEK Ventures –третина стартапів із українськими фаундерами. Разом із SID Venture Partners, SMRR, і Hypra він входить до числа найактивніших інвесторів воєнного часу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні