Категорія
Новини
Дата

Український GEEK Ventures зібрав $23 млн для інвестицій у іммігрантів. Засновники планують вкластися ще у 30 стартапів

Американський венчурний фонд GEEK Ventures зібрав $23 млн для інвестицій. У фокусі – засновники стартапів, які іммігрували в США. Про це повідомив партнер фонду Вадим Роговський. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Інвесторами першого фонду GEEK Ventures стали засновник і CEO Applovin Адам Фороугі, засновники PandaDoc Мікіта Мікадо та Сергій Борисюк, а також венчурний фонд Decile Capital.
  • Щомісяця GEEK Ventures планує інвестувати в один-два стартапи, засновані іммігрантами. Сума інвестицій – від $50 000 до $1 млн. 
  • На кінець серпня 2023-го у портфелі GEEK Ventures присутні 35 компаній. Загалом фонд планує інвестувати ще у 30 компаній протягом наступних 18 місяців. 

Контекст

Заснований у грудні 2021 року венчурний фонд GEEK Ventures очолює вихідець з Білорусі Ігар Маханьок у партнерстві з одеським підприємцем Вадимом Роговським. Останній разом з управлінням GEEK Ventures керує також власним стартапом – 3DLOOK. Він допомагає приміряти одяг під час онлайн-шопінгу. 

Після початку повномасштабного вторгнення в Україну у лютому 2022-го фонд оголосив про чотири нові інвестиції в стартапи з українськими засновниками. Зокрема у платформу для пошуку новобудов Propertymate, сервіс для страхування Spokk, платформу для демонстрації цифрового мистецтва V-Art та Competera, яка розробляє систему динамічного ціноутворення для ритейлерів. Фонд не називає своїх чеків, але зазвичай інвестує від $50 000 до $200 000 спочатку та до $1 млн протягом року. Наразі у портфелі GEEK Ventures –третина стартапів із українськими фаундерами. Разом із SID Venture Partners, SMRR, і Hypra він входить до числа найактивніших інвесторів воєнного часу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні