Категорія
Новини
Дата

«Укрпошта» розширила пілотний проєкт з доставки ліків на шість областей

Пілотний проєкт «Укрпошта. Аптека», окрім Донеччини, поширили на Сумщину, Запоріжжя, Миколаївщину, Харківщину, Херсонщину та Чернігівщину, йдеться у пресрелізі державного поштового оператора. Нещодавно компанія отримала ліцензії на роздрібну й електронну роздрібну торгівлю ліками.

Ключові факти

  • Компанія вже почала приймати перші замовлення та доставляти ліки клієнтам.
  • За словами генерального директора «Укрпошти» Ігоря Смілянського, після запуску пілотного проєкту «Укрпошта. Аптека» на Донеччині та в деяких прикордонних районах Сумщини компанія отримувала звернення з інших прифронтових областей, де теж є проблеми з доступом до основних лікарських засобів. 
  • «Ми протестували процеси та ухвалили рішення масштабувати пілотний проєкт…», – сказав він.

Контекст

Пілотний проєкт «Укрпошта. Аптека» реалізується за сприяння Міністерства охорони здоров’я та Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. Проєкт спрямований на отримання доступу до аптек та ліків.

Наразі є змога замовляти безрецептурні препарати, а також ті, що за програмою «Доступні ліки».

Сформоване замовлення буде надіслано клієнту до найближчого відділення за послугою «Укрпошта Експрес», доставка є безкоштовною.

У січні стало відомо, що на деокупованих і прифронтових територіях з 1 лютого буде впроваджено проєкт «Укрпошта-Ліки». «Укрпошта» мала отримати ліцензію на продаж лікарських засобів у наявних поштових стаціонарних або мобільних відділеннях.

У лютому «Укрпошта» отримала від Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками ліцензії на оптову торгівлю і на відпуск лікарських засобів як поштовий оператор.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні