Категорія
Компанії
Дата

«Головна аптека країни». «Укрпошта» запускає продаж і доставку ліків. Чому державній компанії цікавий конкурентний ринок обсягом 164 млрд грн

«Укрпошта» починає продавати ліки /колаж Анастасія Решетнік

«Укрпошта» починає продавати ліки Фото колаж Анастасія Решетнік

«Укрпошта» отримала ліцензію на онлайн- і офлайн-торгівлю ліками. Наразі почався пілотний проєкт з доставки ліків на Донеччині та у прикордонних районах Сумщини. У планах – продажі та доставка ліків по всій Україні. Що це – бізнес-стратегія чи соціальна ініціатива

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

«Головна пошта країни» у співпраці з Міністерством охорони здоров’я запустила проєкт «Укрпошта. Аптека». На першому етапі поштовий оператор прийматиме замовлення і доставлятиме ліки у Донецькій області та прикордонних районах Сумської області. 

На другому етапі планується розширення, і до проєкту долучать прифронтові Харківщину, Херсонщину та Запоріжжя. Однак у перспективі – всі населені пункти країни, зазначають у пресслужбі «Укрпошти». Компанія вже розпочала роботу з найбільшими дистриб’юторами лікарських засобів. З якими саме, у пресслужбі поштового оператора не говорять. 

Водночас «Укрпошта» веде переговори з виробниками і планує отримати ліцензію на оптову торгівлю, щоб мати можливість купувати лікарські засоби безпосередньо у виробників, кажуть у пресслужбі. 

В асортименті – майже 10 000 лікарських засобів безрецептурної групи і препарати за програмою «Доступні ліки», яка наразі містить 515 торгових назв лікарських засобів і медобладнання. Лікарські засоби відпускатимуться з аптечного закладу компанії та доставлятимуться споживачам до найближчого відділення «Укрпошти». Доставка для споживачів буде безкоштовною, зазначають у пресслужбі компанії. 

«Через «Укрпошту. Аптека» можна отримати і препарати за програмою «Доступні ліки» – це дасть змогу пацієнтам зекономити свої кошти», – каже міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. Бюджет цієї програми на 2024 рік – 5,2 млрд грн, додає він.

Початкові інвестиції у пілотний проєкт «Укрпошта. Аптека» становлять 10–15 млн грн, кажуть у пресслужбі поштового оператора. В «Укрпошті» визнають, що сума для проєкту поки невелика. Згідно з YouControl, у січні–вересні 2023 року виручка АТ «Укрпошта» склала 8,3 млрд грн, що на 12,6% більше за аналогічний період попереднього року. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні