В Uklon новий СЕО. Співзасновники відходять від операційної діяльності компанії /Shutterstock
Категорія
Новини
Дата

В Uklon новий СЕО. Співзасновники відходять від операційної діяльності компанії

Shutterstock

В українського онлайн-сервісу виклику авто Uklon новий CEO – Сергій Гришков. Четверо співзасновників компанії відходять від операційної діяльності, пише AIN

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У керівництві Uklon відбулися зміни. Четверо співзасновників Віталій Дятленко, Сергій Смусь, Вікторія Дубровська та Дмитро Дубровський переходять у позицію ради директорів. У їхній зоні відповідальності залишається все, що стосується стратегії – візії, роботи з інвестиціями тощо. 
  • Новим CEO компанії стане Сергій Гришков, який раніше обіймав посаду CPO. На позицію COO обрали Вадима Іщенка – колишнього CMO. Посада СТО в компанії вакантна. 
  • Розмови про подібне рішення почалися приблизно у 2020 році через стрімкий розвиток компанії. Головні аргументи «за» – мотивація та зростання для співробітників, додав Смусь.
  • «Ми дуже довго всі в операційній діяльності. Це так собі, бо ти вигораєш, очі замилюються, ти можеш не помічати якихось важливих речей – рутина забирає весь час», – сказав Смусь в інтерв’ю AIN. 

Контекст

Uklon – українська продуктова ІТ-компанія, розробник однойменного онлайн-сервісу виклику авто. За 13 років роботи Uklon розширив географічне охоплення в Україні до 27 міст, а мобільний застосунок Uklon завантажили понад 12 млн разів. У 2021 році Uklon був у тридцядці найуспішніших технокомпаній з оцінкою $50–100 млн, за версією Forbes. 

Uklon не розкриває абсолютних цифр виторгу. Українська юрособа ТОВ «Уклон Україна» у 2022-му отримала 676,5 млн грн виторгу, свідчать дані YouControl. Це втричі більше, ніж роком раніше.

У 2017-му Uklon спробував запустити проєкт у столиці Грузії – Тбілісі, але вже наступного року через велику конкуренцію компанія відмовилася розвивати цей напрям і вирішила зосередитися виключно на українському ринку.

У грудні 2021-го компанія оголосила про вихід на ринок Молдови, але через початок війни та проблеми з компанією-партнером у березні 2022 року закрила цей напрям.

Uklon у травні 2022-го повідомляв про запуск міжнародної франшизи. Пріоритетними ринками в компанії визначали країни Балтії, Польщу, Словаччину та Чехію.

У травні 2023-го Uklon вийшов на ринок Азербайджану. Компанія запустила онлайн-сервіс виклику авто у партнерстві з локальним маркетплейсом Umico. Наприкінці червня сервіс оголосив про вихід на ринок Узбекистану. Uklon доступний у столиці – Ташкенті. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні