Категорія
Новини
Дата

В Україні стартує програма навчання жінок управлінню будівельною технікою

1 хв читання

Міністерство економіки анонсувало запуск безоплатної програми з перекваліфікації жінок для здобуття навичок управління будівельною технікою, повідомляє пресслужба відомства. Жінки зможуть пройти навчання на операторок екскаватора та фронтального навантажувача. 

Програма має покращити ситуацію на ринку праці. Через повномасштабне вторгнення РФ у низці галузей спостерігається дефіцит кадрів.

⚡️ Ексклюзивний спікер на Саміті СЕО: Грег Маккеон, автор бестселерів «Есенціалізм» та «Без зусиль». Ви дізнаєтеся, як досягати більшого, роблячи менше, і зберігати продуктивність у світі, де вигорання стало нормою. Долучайтеся до саміту вже 1 листопада за посиланням.

Ключові факти

  • Програма Iron Women реалізується шведською неприбутковою організацією Beredskapslyftet у партнерстві з Volvo Construction Equipment та ETS Group в рамках проєкту Reskilling Ukraine.
  • Програма складається з теоретичного курсу (проходить онлайн) та практичного навчання, яке відбуватиметься на техніці Volvo Construction Equipment, серед якої перший в Україні електричний колісний навантажувач. 
  • Навчання завершується професійною атестацією на отримання кваліфікації «машиніст екскаватора 5 розряду» та «водій навантажувача 4 розряду». Отримана кваліфікація передбачає роботу на підприємствах без права виїзду на дороги загального користування. 
  • Участь в програмі можуть взяти жінки від 18 років, які мають дійсне водійське посвідчення будь-якої категорії та досвід водіння. 
  • Заявки на участь в програмі приймаються до 6 жовтня. Початок навчання – жовтень цього року. 

Контекст

Влітку уряд запустив пілотний проєкт навчання жінок-водійок у сфері перевезень пасажирів автобусами. У його межах українки зможуть безкоштовно пройти навчання для отримання кваліфікаційної картки водія (код 95). Це документ, який підтверджує професійну компетенцію водія автобуса за європейським стандартом.

Під тиском мобілізації український бізнес шукає шляхи для залучення жінок. Серед стратегій – вищі зарплати для жінок на аналогічних посадах. Які ще способи використовують «Аврора», «Фармак», EVA, «Нова пошта», АТБ та Ferrexpo – читайте в матеріалі Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд