Категорія
Новини
Дата

Техніка для глушіння GPS і тисячі тепловізорів. Велика Британія надасть Україні ще £300 млн військової допомоги

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у вівторок виступить із відеозверненням до Верховної Ради, під час якого оголосить про новий пакет військової допомоги на £300 млн ($357,5 млн). Про це йдеться у повідомленні офісу британського уряду.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Зазначається, що заява буде транслюватися під час відкриття посольства Британії в Києві. Це буде перше звернення іноземного лідера до українського парламенту після вторгнення РФ у лютому.
  • Новий пакет допомоги міститиме обладнання радіоелектронної боротьби, контбатарейну радарну систему, обладнання для глушіння GPS і тисячі приладів нічного бачення.
  • Найближчими тижнями Лондон також відправить більше десятка нових спеціалізованих Toyota Landcruiser для захисту цивільних чиновників на сході України та евакуації мирних жителів із прифронтових районів. 

Контекст

Раніше Велика Британія прийняла рішення про надання Україні фінансової допомоги у вигляді кредитних гарантій на суму $500 млн для пом’якшення економічних наслідків російського вторгнення.

10 березня МВФ перерахував Україні $1,4 млрд в еквіваленті за програмою екстреної підтримки Rapid Financing Instrument. Згодом організація створила спеціальний рахунок для фінансової підтримки України, він відкритий для всіх охочих допомогти країні. Рахунок уже поповнила Канада на $800 млн.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні