Категорія
Новини
Дата

Виробник «Моршинської» за 2023 рік планує випустити 340 млн пляшок. Це на 10% більше, ніж у попередньому році

Виробник «Моршинської» за 2023 рік планує випустити 340 млн пляшок. Це на 10% більше, ніж у попередньому році /«Моршинська»

«Моршинська»

Компанія IDS Ukraine (виробник «Моршинської») планує ще на 15% наростити випуск пляшок, щоби досягнути показника 2021 року. Тоді компанія випускала 430 млн пляшок. Про це повідомив генеральний директор IDS Ukraine Марко Ткачук в ефірі «Business Breakfast із Володимиром Федоріним».

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • У 2023 році компанія IDS Ukraine прогнозує випустити 340 млн пляшок, що на 10% більше, ніж у 2022-му. У довоєнному 2021 році IDS Ukraine випустила 430 млн пляшок. 
  • За словами Ткачука, у фізичному вимірі ринок бутильованої води в Україні у 2024 році може збільшитися щонайменше на 7–9%. Головною причиною, на його думку, може бути повернення до 1 млн українців з-за кордону в Україну у наступному році. 
  • «У 2023 році за виторгом ми зросли до 20% відносно минулого року і повернули свої ринкові позиції», – каже Марко Ткачук. 

Контекст

23 листопада 2022 року Бюро економічної безпеки повідомило про арешт корпоративних прав росіян-акціонерів холдингу IDS Ukraine, до якого входять Моршинський завод мінеральних вод «Оскар», Миргородський завод мінеральних вод, дистрибуційна компанія IDS та оператор доставки води «ІДС Аква Сервіс». Група володіє торговими марками «Моршинська», «Миргородська», «Аляска» й «Аква Лайф». Серед акціонерів компанії – Михайло Фрідман і партнери, які є також співвласниками «Альфа-груп».

Таке рішення прийнято, щоб уникнути виведення ними з України активів семи підприємств із виробництва та реалізації питної води. За даними БЕБ, зазначені підприємства перебувають у їхній фактичній власності через підконтрольну офшорну компанію-нерезидента.

Гендиректор IDS Ukraine Марко Ткачук у відповідь на запит «Інтерфакс-Україна» розповів, що передання АРМА корпоративних прав компанії на загальну суму понад 10 млрд грн не вплине на господарську діяльність групи.

10 лютого АРМА оголосило конкурс на управителя для арештованих активів виробників і реалізаторів мінеральних вод торгових марок «Моршинська», «Миргородська» та Borjomi. У березні АРМА знайшло управителя для арештованих корпоративних прав IDS Ukraine. Корпоративними правами управляє конкурент – «Карпатські мінеральні води».

Паралельно «Моршинська» розвиває свій портфель брендів. У січні 2023 року компанія випустила енергетичний напій «Воля» у алюмінієвій банці обʼємом 0,33 мл. Його виготовлено на природній мінеральній воді «Моршинська». «Такий продукт зараз необхідний захисникам, волонтерам і людям, які вимушені працювати вночі та понаднормово», – розповідав гендиректор групи IDS Ukraine Марко Ткачук.

Через три місяці «Моршинська» запустила і лінійку лимонадів з трьома смаками – яблука, грейпфрута й апельсина з персиком. Одна з причин – запит від споживачів на водночас натуральний і солодкий напій. «Лимонада» випускається у пляшках 0,5 і 1,5 л та в алюмінієвій банці обʼємом 0,33 мл. У складі продукту – від 5% до 10% соку. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні