Категорія
Новини
Дата

Влада США розглядає можливість регулювання технології штучного інтелекту на прикладі ChatGPT

Влада США почала публічні консультації щодо потенційних обмежень на використання штучного інтелекту (ШІ), пише Reuters. Регулятори бажають пересвідчитися, що «системи штучного інтелекту є законними, ефективними, етичними, безпечними та заслуговують довіри».

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Національне управління телекомунікацій та інформації (National Telecommunication and Information Administration, NTIA) заявило, що існує «зростаючий регуляторний інтерес» щодо ШІ.
  • На думку представників Білого дому, постають питання щодо впливу технології на національну безпеку та освіту.
  • ШІ може принести велику користь, якщо бути свідомими потенційних ризиків і можливої шкоди, вважає Алан Девідсон, голова NTIA.
  • «Щоб системи ШІ повністю розкрили свій потенціал, компанії та споживачі мають їм довіряти», – сказав він.

Контекст

29 березня американський мільярдер Ілон Маск, група експертів зі штучного інтелекту та керівники галузі закликали до шестимісячної паузи у розробці систем, більш потужних, ніж нещодавно запущений OpenAI GPT-4.

Лист, випущений некомерційним Future of Life Institute і підписаний більш ніж 1000 осіб, містить заклик призупинити розробку просунутого ШІ доти, доки не будуть розроблені, впроваджені та перевірені незалежними експертами загальні протоколи безпеки для таких проєктів.

31 березня італійська Служба захисту конфіденційності звинуватила ШІ-сервіс у незаконному зборі особистих даних.

Вже 5 квітня канадський Комісаріат із захисту приватного життя почав розслідування «у відповідь на скаргу про збір, використання та розкриття особистої інформації без згоди» користувачів.

З іншого боку, 10 квітня в Японії заявили про можливість впровадження ChatGPT у роботу урядовців.

Китайська влада 11 квітня повідомила про необхідність перевірки безпеки сервісів штучного інтелекту, перш ніж вони отримають дозвіл працювати в країні.

Під час участі у ютуб-проєкті Forbes «Business Breakfast з Володимиром Федоріним» віцепремʼєр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що в Україні ChatGPT тестується для надання послуг українцям у «Дії».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні