Категорія
Новини
Дата

ВВП України в третьому кварталі впав на 30,8% – Держстат

Реальний ВВП України у третьому кварталі 2022 року впав на 30,8% порівняно з третім кварталом минулого року, йдеться у повідомленні Держстату. У другому кварталі падіння сягало 37,2%.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Реальний ВВП у третьому кварталі 2022 року збільшився порівняно з попереднім кварталом на 9% (з урахуванням сезонного фактору), зазначили в Держстаті. 
  • Порівняно з третім кварталом 2021-го економіка України впала на 30,8%.
Прогноз зростання ВВП України

Контекст

Нацбанк за базовим сценарієм прогнозує скорочення ВВП України у 2022 році на 33,4%, зростання – на 5,5% у 2023-му і 4,9% – у 2024 році.

Наприкінці серпня міністерка економіки Юлія Свириденко сказала Reuters, що економіка України має стабілізуватися протягом наступного року та може зрости на 15,5% залежно від перебігу війни, яку розвʼязала Росія.

Згодом Свириденко заявила, що російські атаки на об’єкти критичної інфраструктури в жовтні погіршили падіння ВВП до рівня 39%, що гірше, ніж показники, які були у вересні–серпні – 35%.

Через обстріли енергетичної інфраструктури України з боку РФ падіння ВВП в листопаді може скласти 41%, а за підсумками року економіка скоротиться на 33,2%, прогнозують в Мінекономіки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні