Категорія
Новини
Дата

З порту Південний вперше з початку війни вийшло судно з продовольством

З порту Південний вранці 8 серпня вийшло перше з 24 лютого судно з українським продовольством. Балкер Sacura прямує до Італії, повідомила пресслужба Мінінфраструктури.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Судно об’єдналося в караван із балкером Arizona, яке відправилося з порту Чорноморськ до Нідерландів. На борту обох суден 60 000 т агропродукції.
  • Наразі усі порти Великої Одеси задіяні для експорту агропродукції, зазначив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.
  • «Наша мета – нарощування перевалки в портах. Протягом двох тижнів плануємо вийти на обсяг перевалки 3-5 суден на добу», – додав він.
  • Не враховуючи відправлених сьогодні суден, в рамках реалізації домовленостей із портів уже вийшли вісім суден з українською агропродукцією.
З порту Південний вперше з початку війни вийшло судно з продовольством /Фото 1

Балкер Sacura по "зерновому коридору" прямує до Італії. Фото: Мінінфраструктури

Контекст

22 липня в Туреччині підписано угоду про вивезення зерна та іншого продовольства з портів України. Також у Стамбулі розпочав роботу Спільний координаційний центр, який здійснюватиме моніторинг роботи «зернових коридорів» відповідно до угоди про експорт продовольства з портів України.

29 липня президент Володимир Зеленський разом з іноземними послами відвідав порт Чорноморськ, де заявив, що Україна готова до експорту зерна.

1 серпня вперше від початку повномасштабної війни вийшло судно з Одеського порту з українським продовольством. Йдеться про судно Razoni, яке під прапором Сьєрра-Леоне прямує до порту Триполі в Лівані.

5 серпня з портів Одеса та Чорноморськ вийшов перший караван з українським продовольством.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні