Категорія
Новини
Дата

За день у небі над Україною знищили 13 іранських безпілотників

Протягом 10 жовтня Росія атакувала українські міста іранськими дронами-камікадзе Shahed-136. Їх випускали із Курської області РФ та території Білорусі, повідомляє командування Повітряних сил

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • У другій половині дня 10 жовтня під час повітряної тривоги агресор атакував Київ та північні області України з напрямку Курської області та Білорусі іранськими дронами-камікадзе Shahed-136. Дев’ять із них знищено силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування «Центр».
  • Також окупанти атакували цими дронами східні регіони України. Зенітниками повітряного командування «Схід» знищено ще чотири Shahed-136.
  • Усього протягом 10 жовтня українська ППО збила 13 іранських дронів-камікадзе.

Контекст

Зранку 10 жовтня Росія завдала масованого ракетного удару по багатьох населених пунктах України, зокрема, Києву, Дніпру, Запоріжжю, Харкову, Львову. Також у ході атаки використовувалися ударні дрони-камікадзе типу Shahed. Постраждали цивільні будівлі та об’єкти енергетичної інфраструктури. Докладніше про це – у хроніці війни за 10 жовтня.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні