Категорія
Новини
Дата

За сім днів війни Росія випустила по Україні 480 ракет. Основне з брифінгу в Міністерстві оборони США

Міністерство оборони США провело брифінг. Основна тема обговорення — війна Росії проти України. Forbes публікує основні заяви Пентагону

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

  • Ми оцінюємо, що Путін вклав 90% своєї заздалегідь підготовленої бойової могутності через кордон до України.
  • Загалом ми як і раніше вважаємо, що російські сили значною мірою зупинилися на півночі. У Києві російські сили залишаються на північ і північний захід від міста. І знову, як ви вже помітили, бомбардування посилюються. У Харкові, за нашими оцінками, зараз російські сили прямо за містом, дуже близько до кільцевої дороги. І знову, як ви, хлопці, все спостерігаєте, посилення там бомбардувань. У Чернігові, за нашою оцінкою, вони залишаються в глухому куті на північ і на північний схід від Чернігова, і там знову йде обстріл.
  • Зараз у нас немає інформації про військово-морську активність або будь-які дії росіян щодо Одеси. Очевидно, ми спостерігаємо так уважно, як тільки можемо, але ми просто не бачили жодної помітної активності.
  • Станом на сьогоднішній ранок (3 березня — ред.) ми нарахували понад 480 пусків російських ракет, знову ж таки, всіх розмірів та потужностей. Понад 230 із них прибувають із України. Вони (російські війська — ред.) мають мобільні системи й переміщують їх усередині. Більша частина ракет іде з Росії — понад 160, понад 70 — з Білорусі, а потім дуже невелика кількість, менш ніж 10, які ми спостерігали, з Чорного моря.
  • Я бачив повідомлення про ракети Stinger, що приписуються різним офіційним особам США. Можу лише сказати, що ми продовжуємо постачати Україні ті системи, які їй необхідні для самооборони, у тому числі найкращі системи та озброєння, які вона може використати для боротьби з загрозами на землі, а також повітряними загрозами, і це далеко не все.
  • Усе, що я хотів би вам сказати, це те, що ми продовжуємо бачити, як вони (українці — ред.) опираються, борються та захищають свою територію та свої ресурси. Дуже ефективно.
  • Ми не бачили жодних ознак того, що вони (росіяни — ред.) підключають додаткові військові ресурси, крім батальйонних тактичних груп, які вони зібрали на заході та навколо України протягом останніх кількох місяців. Ми цього не бачили.

Контекст

Президент країни-агресора Володимир Путін розпочав війну проти України. Сьомий день російські війська атакують військову інфраструктуру, аеропорти, лікарні та школи по всій Україні. Збройні Сили тримають оборону, а міжнародні компанії одна за одною блокують бізнес у Росії.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні