Злиття року. Американський банк Capital One купує конкурента Discover за $35 млрд /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Злиття року. Американський банк Capital One купує конкурента Discover за $35 млрд

1 хв читання

Getty Images

Американський цифровий банк Capital One уклав угоду з одним із найбільших емітентів кредитних карток Discover Financial Services про його придбання в рамках операції з акціями на суму $35 млрд. Банк прагне створити найбільшу американську компанію з випуску кредитних карток, пише Bloomberg.

Ключові факти

  • Угода передбачає, що акціонери Discover отримають 1,0192 акції Capital One за кожну акцію Discover, що є премією у розмірі 26,6%, виходячи з ціни закриття Discover $110,49 на 16 лютого 2024 року. 
  • За підсумками закриття акціонери Capital One володітимуть приблизно 60% акцій, а акціонерам Discover належатиме близько 40% обʼєднаної компанії.
  • Угоду планується закрити наприкінці 2024-го або на початку 2025 року після отримання схвалення регулюючих органів та акціонерів обох компаній. Вона може стати найбільшим злиттям у світі цьогоріч, перевершивши придбання компанією Synopsys, розробника програмного забезпечення Ansys Inc.

Контекст

Capital One прагне створити найбільшу американську компанію з випуску кредитних карток, щоб на рівних конкурувати з гігантами Волл-стріт, такими як JPMorgan Chase.

Банки отримують великі прибутки від використання кредитних карток, щорічно стягуючи мільярди доларів у вигляді міжбанківської комісії. Ці комісії встановлюються компаніями, що випускають картки та оплачуються продавцями, коли споживачі роблять у них покупки за допомогою цих карток. 

Як власник мережі Discover, Capital One зможе безпосередньо домовлятися з продавцями про комісійні збори та інші умови для операцій по картах, що проходять через її мережу, склавши серйозну конкуренцію Visa і Mastercard.

Capital One – американський банк, який пропонує широкий спектр фінансових продуктів та послуг, включаючи кредитні картки, депозитні рахунки, автокредити, іпотечні кредити та бізнес-банкінг. Він входить до десятки найбільших банків США за активами і має 5 млн клієнтів у США, Великій Британії та Канаді. Capital One кілька років поспіль ставав №1 за загальним рівнем задоволеності клієнтів національної банківської системи США. Одним із акціонерів банку з часткою 3,28% є Воррен Баффет через свою компанію Berkshire Hathaway.

Discover Financial Services – американська холдингова компанія з надання фінансових послуг. Є однією з найбільших компаній-емітентів кредитних карток у США та світі. Discover випускає картки через цифровий банк Discover Bank. Карткові продукти Discover розраховані на масовий сегмент із середнім прибутком, орієнтовані на кредитні програми з бонусами. Discover Bank пропонує одні з найкращих програм кеш-беку на ринку, як для кредитних карток, так і для депозитних рахунків. Також Discover Bank не стягує щорічні комісії за більшість своїх кредитних карток та депозитних рахунків.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні