Категорія
Новини
Дата

Zoom скоротить 15% співробітників і зарплату гендиректора на 98%

1 хв читання

Zoom Video Communications Inc. звільнить 1300 співробітників, або 15% персоналу. Також гендиректор компанії Ерік Юань заявив про скорочення своєї зарплати і відмову від премій, пише The Wall Street Journal.

Ключові факти

  • На 31 січня 2022 року в компанії працювало майже 6800 співробітників, порівняно з приблизно 2500 співробітниками в той самий час у 2020-му. 
  • За минулий рік Юань заробив трохи більше $300 000, близько $13 000 він отримав в якості бонусів.
  • Юань заявив, що його зарплата в 2023-му скоротиться на 98%, також він відмовиться від корпоративного бонусу за 2023 фінансовий рік. Члени його команди також втратять свої бонуси та зменшать свої базові зарплати на 20% на наступний фінансовий рік. 
  • Акції компанії, що базується в Сан-Хосе, штат Каліфорнія, зросли у вівторок майже на 10% і закрилися на рівні $84,66. За останні 12 місяців вони впали більш ніж на 40%.

Контекст

Zoom стрімко зросла під час пандемії COVID-19, коли компанії та споживачі звернулися до його програмного забезпечення для відеоконференцій, щоб спілкуватися один з одним. В останні квартали це зростання сповільнилося, оскільки компанії відкликали співробітників до офісів, а люди повернулися до звичної діяльності. 

Січень 2023-го вже став рекордним за кількістю скорочених працівників у найбільших світових техкомпаніях – 68 500 людей втратили роботу. 

Зміна бізнес-моделей і нестабільна економіка спричинили скорочення в технологічній галузі. Зокрема, Ілон Маск удвічі зменшив кількість співробітників Twitter після придбання компанії. Напередодні Meta, материнська компанія Facebook і Instagram, оголосила про звільнення 11 000 співробітників – приблизно 13% робочої сили. Snap Inc., материнська компанія конкурентного додатку Snapchat, також зменшує витрати, заявивши в серпні, що скоротить 20% своєї робочої сили. Аmazon скоротить 10 000 працівників, що становить близько 3% корпоративного та 1% глобального штату гіганта електронної комерції. До 2000 співробітників ірландського підрозділу Intel отримали тримісячну неоплачувану відпустку в межах заходів зі скорочення витрат американського чипового гіганта.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні