Категорія
Новини
Дата

Zoom скоротить 15% співробітників і зарплату гендиректора на 98%

Zoom Video Communications Inc. звільнить 1300 співробітників, або 15% персоналу. Також гендиректор компанії Ерік Юань заявив про скорочення своєї зарплати і відмову від премій, пише The Wall Street Journal.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • На 31 січня 2022 року в компанії працювало майже 6800 співробітників, порівняно з приблизно 2500 співробітниками в той самий час у 2020-му. 
  • За минулий рік Юань заробив трохи більше $300 000, близько $13 000 він отримав в якості бонусів.
  • Юань заявив, що його зарплата в 2023-му скоротиться на 98%, також він відмовиться від корпоративного бонусу за 2023 фінансовий рік. Члени його команди також втратять свої бонуси та зменшать свої базові зарплати на 20% на наступний фінансовий рік. 
  • Акції компанії, що базується в Сан-Хосе, штат Каліфорнія, зросли у вівторок майже на 10% і закрилися на рівні $84,66. За останні 12 місяців вони впали більш ніж на 40%.

Контекст

Zoom стрімко зросла під час пандемії COVID-19, коли компанії та споживачі звернулися до його програмного забезпечення для відеоконференцій, щоб спілкуватися один з одним. В останні квартали це зростання сповільнилося, оскільки компанії відкликали співробітників до офісів, а люди повернулися до звичної діяльності. 

Січень 2023-го вже став рекордним за кількістю скорочених працівників у найбільших світових техкомпаніях – 68 500 людей втратили роботу. 

Зміна бізнес-моделей і нестабільна економіка спричинили скорочення в технологічній галузі. Зокрема, Ілон Маск удвічі зменшив кількість співробітників Twitter після придбання компанії. Напередодні Meta, материнська компанія Facebook і Instagram, оголосила про звільнення 11 000 співробітників – приблизно 13% робочої сили. Snap Inc., материнська компанія конкурентного додатку Snapchat, також зменшує витрати, заявивши в серпні, що скоротить 20% своєї робочої сили. Аmazon скоротить 10 000 працівників, що становить близько 3% корпоративного та 1% глобального штату гіганта електронної комерції. До 2000 співробітників ірландського підрозділу Intel отримали тримісячну неоплачувану відпустку в межах заходів зі скорочення витрат американського чипового гіганта.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні