Категорія
Світ
Дата

Forbes Digital

Впевнена перемога лейбористів у Британії. Консервативна партія програла, Ріші Сунак — піде, новим прем’єром країни стане Кір Стармер. Хто він та як зміна уряду вплине на відносини з Україною?

5 хв читання

Кір Стармер Британія лейбористи /Getty Images

Лідер лейбористів Британії Кір Стармер святкує перемогу на виборах 2024 року виступом у галереї Tate Modern 5 липня 2024 року в Лондоні, Англія. Фото Getty Images

4 липня лейбористи очікувано перемогли на виборах у Великій Британії та отримають 410 з 650 місць у Палаті громад, за даними екзитполів. Консерватори показують один з найгірших результатів у своїй історії – 130-140 місць. Після 14 років правління Консервативної партії до влади прийде лейбористський уряд на чолі з Кіром Стармером. Що про нього відомо? Перепублікація статті від 29 травня. 

22 травня прем’єр-міністр Великої Британії та лідер Консервативної партії Ріші Сунак оголосив про розпуск парламенту та дострокові вибори 4 липня. Хоча мав повноваження тягнути до 28 січня 2025-го – крайньої дати, у яку мали пройти вибори.

Шансів на перемогу у консерваторів практично не було. На 22 травня їх підтримувало лише 23% британців, за даними Politico. Головних конкурентів – Лейбористську партію – 45%.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні