Категорія
Війна
Дата

Ціна любові. Що впливає на геополітичні уподобання українців?

Війна змусила українців визначитися з геополітичними уподобаннями. До кого найгірше ставлення – передбачити неважко. Але що має робити країна, аби завоювати любов наших співгромадян? Річ не лише у грошах та військовій підтримці.

Новий номер журналу Forbes Україна

Новий номер журналу Forbes Україна

Forbes Ukraine випустив новий номер журналу. Придбати його з безкоштовною доставкою можна за цим посиланням. У журналі: список 250 малих і середніх компаній, лідерство генерала Залужного, падіння мільярдера Жеваго, детальна історія Dnipo-M та загалом майже два десятки текстів.

У квітні Центр Разумкова опублікував соцопитування «Ставлення до іноземних держав». Неочевидні ре­зультати: США, які надали Україні майже стільки ж, як усі решта разом, – лише на дев’ятому місці. Forbes попросив ректора Київської школи економіки Тимофія Бріка дослі­дити, що впливає на любов українців.

Як завоювати прихільність українців?

Як завоювати прихільність українців?

«В українців є улюбленці: Польща, Литва, Латвія, Естонія. Ці країни надають найбільшу допомогу у відсот­ках від свого ВВП. Серед недругів РФ, Білорусь, Китай та Іран. Все, що між ними, виглядає змішано. Одразу після недругів ідуть незахідні країни – від Туреччини до Із­раїлю.

Ще одна проміжна група – це «західні партнери»: Німеччина, Франція, Словаччина, Чехія і США. У більшості випадків простежується зв’язок між підтримкою та позитивом. Наприклад, у кластері незахідних країн вид­но, що Японію українці люблять більше за Індію.

Але є винятки. Приміром, чехи і словаки витрачають так само багато, як литовці, і точно більше за британців, але вони не отримали такої ж любові. А Ізраїль має біль­шу підтримку за Японію. Угорщина має дуже негативне ставлення, хоч витрачає більше від ВВП, ніж Британія.

Любов українців залежить не лише від витрат, а й від загальної політики, дипломатичної та медійної під­тримки. Українці добре розуміють, що режим Орбана не є дружнім до України. А США та Британія є великими друзями нашої держави. Щоб українці визнали тебе дру­гом, потрібна комбінація: значні витрати від власного ВВП, дипломатична та людська підтримка».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні