Зарядки для електрокарів /надано пресслужбою
Категорія
Свій бізнес
Дата

Forbes Digital

Нагодувати струмом Європу та Центральну Азію. Цей одеський виробник зарядок для електрокарів виріс у шість разів за два роки. В чому секрет?

5 хв читання

надано пресслужбою

Одесити Сергій Вельчев та Володимир Ревера двадцять років фанатіли темою електромобілів. У 2016-му перетворили хобі на бізнес – почали виробляти зарядки для електрокарів, що стали відомими на трьох континентах. Як компанія Ecofactor підкорює ринки Європи та Азії?

Влітку 2018 року одеська компанія Ecofactor отримала листа від водоканалу Іспанії. Прохання – підлаштувати онлайн-програму для зарядних станцій під їхній електротранспорт. «Ми домовились про дзвінок і зробили це за добу», – розповідає співзасновник Ecofactor Сергій Вельчев, 38.

В 2024-му компанія експортує зарядки в одинадцять країн. Ecofactor стала найбільшим постачальником програмного забезпечення в Узбекистані, зазначає експерт електромобільної галузі Вадим Ігнатов. Масштабування прискорила велика війна, визнають засновники. Виторг компанії зріс з 12 млн грн у 2021 році до 74,7 млн грн торік, за даними компанії. З експорту Ecofactor отримує 30% продажів.

Як українські ентузіасти конкурують із китайськими виробниками і знаходять замовників по світу?

Зарядки для електромобілів, Ecofactor

Засновник компанії Ecofactor Сергій Вельчев, 38

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд