медичний канабіс /Getty Images
Категорія
Свій бізнес
Дата

Forbes Digital

Новий (але обмежений) гравець світового ринку. Медичний канабіс став легальним в Україні. Скільки інвестицій, податків та нових бізнесів це може принести українській економіці

4 хв читання

Getty Images

Із 16 серпня в Україні легалізовано лікарські засоби на основі канабісу. Як це може змінити фарміндустрію та як легалайз, у тому числі рекреаційного споживання марихуани, здатен вплинути на економіку?

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Під час розробки законопроєкту про легалізацію в Україні медичного канабісу Міністерство охорони здоровʼя виходило з припущення про 6 млн пацієнтів, які потенційно потребуватимуть цього лікарського засобу, розповідає Ганна Глущенко, засновниця організації Ukrainian Cannabis Consulting Group, яка консультувала щодо питань легалізації.

16 серпня закон, що дозволяє виробництво та продаж ліків на основі канабісу (але не рекреаційне вживання), вступив у силу. «Ринку станом на 2024 рік – не існує», – констатує Глущенко. Але перспективи – великі, продовжує вона. «Війна стимулюватиме його розвиток», – пояснює Глущенко.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд