Категорія
Компанії
Дата

Forbes Digital

(Не) безкоштовна медицина. «Добробут», Synevo і «Ескулаб» долучилися до програми медичних гарантій, хоча не отримують великих грошей від держави. Чому вони продовжують з нею працювати

4 хв читання

«Добробут», Synevo і «Ескулаб» долучилися до програми медичних гарантій /колаж Анастасія Решетнік

«Добробут», Synevo і «Ескулаб» долучилися до програми медичних гарантій Фото колаж Анастасія Решетнік

Близько 100 приватних медзакладів доєднались до державної програми медичних гарантій за рік. Серед них великі мережеві гравці – «Добробут», Synevo і «Ескулаб». Їхній інтерес закономірний – бюджет програми зріс до понад 159 млрд грн. Однак поки заклади не отримали достатнього відшкодування. Чим цікава їм співпраця з державою.

Державна програма медичних гарантій (ПМГ) стає дедалі популярнішою. За минулий рік кількість учасників ПМГ збільшилась майже на чверть – до 444, зазначають у департаменті комунікації Національної служби здоровʼя України (НСЗУ).  

Бюджет на держпрограму збільшився на 11,9%, до більш ніж 159 млрд грн у 2024 році. Додалися напрямки лікування безпліддя та трансплантація. 

Поборотися за них вперше після запуску програми у 2020 році вирішили одні з найбільших гравців медичного ринку. Чому це їх зацікавило?

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні