Категорія
Компанії
Дата

(Не) безкоштовна медицина. «Добробут», Synevo і «Ескулаб» долучилися до програми медичних гарантій, хоча не отримують великих грошей від держави. Чому вони продовжують з нею працювати

«Добробут», Synevo і «Ескулаб» долучилися до програми медичних гарантій /колаж Анастасія Решетнік

«Добробут», Synevo і «Ескулаб» долучилися до програми медичних гарантій Фото колаж Анастасія Решетнік

Близько 100 приватних медзакладів доєднались до державної програми медичних гарантій за рік. Серед них великі мережеві гравці – «Добробут», Synevo і «Ескулаб». Їхній інтерес закономірний – бюджет програми зріс до понад 159 млрд грн. Однак поки заклади не отримали достатнього відшкодування. Чим цікава їм співпраця з державою.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Державна програма медичних гарантій (ПМГ) стає дедалі популярнішою. За минулий рік кількість учасників ПМГ збільшилась майже на чверть – до 444, зазначають у департаменті комунікації Національної служби здоровʼя України (НСЗУ).  

Бюджет на держпрограму збільшився на 11,9%, до більш ніж 159 млрд грн у 2024 році. Додалися напрямки лікування безпліддя та трансплантація. 

Поборотися за них вперше після запуску програми у 2020 році вирішили одні з найбільших гравців медичного ринку. Чому це їх зацікавило?

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні