Категорія
Компанії
Дата

Forbes Digital

Небезпечна затримка. Нова наглядова рада «Енергоатому» ніяк не запрацює вже третій місяць. Forbes знайшов три причини

3 хв читання

Градирня електростанції /Getty Images

«Енергоатом» зареєстрували як акціонерне товариство в січні 2024 року. В лютому компанія отримала свідоцтво про реєстрацію випуску акцій на понад 306 млрд грн. Фото Getty Images

«Енергоатом», від якого на понад 50% залежить електрозабезпечення країни, у 2024-му перетворився з держпідприємства на акціонерне товариство і в червні отримав наглядову раду. Вона мала запрацювати до кінця липня, але цього досі не сталось. Чому корпоратизація держкомпанії, яка є однією з умов інтеграції України в ЄС, забуксувала на фініші?

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Корпоратизація «Енергоатому» – одна з умов інтеграції України до ЄС, не раз наголошували в Міністерстві економіки. Однак перша в історії наглядова рада «Енергоатому», сформована 21 червня, досі не почала працювати. Згідно із законом, перше засідання мало відбутися протягом 30 днів після її обрання.

«Енергоатом» – найбільша електроенергетична компанія країни, яка забезпечує понад 55% потреб держави в електроенергії. Після того, як у 2022-му збиток компанії склав 12,4 млрд грн, а в 2023-му – 11,25 млрд грн, 2024-й компанія планує завершити з прибутком

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд