Категорія
Компанії
Дата

Forbes Digital

Вибухонебезпечний ринок. На розмінування України потрібно $38 млрд, потенційно небезпечних територій – розміром з дві Австрії. Хто на цьому може заробити?

5 хв читання

розмінування /Getty Images

У Кривому Розі випробовують мінний тральщик українського виробництва. У гуманітарному розмінуванні є п’ять сегментів, і лише в двох з них в Україні поки що немає серійного виробництва техніки. Фото Getty Images

Частина України, яка може бути замінованою, сягає 174 000 кв. км. Але підприємці побачили в цій величезній проблемі перспективний ринок. Як він буде влаштований?

Українськими полями у 2023‑му їздить чимало тракторів, які б більше підійшли для зйомок апокаліптичного блокбастеру «MadMax: дорога люті», ніж для нормальної фермерської діяльності: кустарно приварені металеві щити і решітки, попереду каток від асфальтоукладача зі щільним рядом шипів.

Такі металеві монстри – символ винахідливості українських фермерів, котрі, не чекаючи допомоги від держави, воліють якнайшвидше розмінувати власні поля. Один із них – фермер Володимир Богуслав. З листопада минулого року разом із військовими він розмінував уже 2000 га у Херсонській області. «Навчилися користуватися металошукачем і часом самостійно шукаємо міни», – ділиться він.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні