Категорія
Компанії
Дата

Вибухонебезпечний ринок. На розмінування України потрібно $38 млрд, потенційно небезпечних територій – розміром з дві Австрії. Хто на цьому може заробити?

розмінування /Getty Images

У Кривому Розі випробовують мінний тральщик українського виробництва. У гуманітарному розмінуванні є п’ять сегментів, і лише в двох з них в Україні поки що немає серійного виробництва техніки. Фото Getty Images

Частина України, яка може бути замінованою, сягає 174 000 кв. км. Але підприємці побачили в цій величезній проблемі перспективний ринок. Як він буде влаштований?

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Українськими полями у 2023‑му їздить чимало тракторів, які б більше підійшли для зйомок апокаліптичного блокбастеру «MadMax: дорога люті», ніж для нормальної фермерської діяльності: кустарно приварені металеві щити і решітки, попереду каток від асфальтоукладача зі щільним рядом шипів.

Такі металеві монстри – символ винахідливості українських фермерів, котрі, не чекаючи допомоги від держави, воліють якнайшвидше розмінувати власні поля. Один із них – фермер Володимир Богуслав. З листопада минулого року разом із військовими він розмінував уже 2000 га у Херсонській області. «Навчилися користуватися металошукачем і часом самостійно шукаємо міни», – ділиться він.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні