Категорія
Компанії
Дата

Forbes Digital

«Заходи проти спеки як такі відсутні». Аномальна температура не пройшла непоміченою для українського агро. Як сильно впаде врожай і хто постраждав найбільше

2 хв читання

Ґрунт в Миколаївській, Херсонській та Одеській областях прогрівся до 70 градусів у середині липня /Getty Images

Ґрунт в Миколаївській, Херсонській та Одеській областях прогрівся до 70 градусів у середині липня Фото Getty Images

Через липневу спеку врожай кукурудзи, експорт якої торік приніс майже $5 млрд, може впасти на 15% від прогнозу, прогнозує в.о. очільника Мінагро Тарас Висоцький. Які агрокультури постраждали від спеки найбільше, чому аграрії мало що здатні протиставити спеці, яка може повторитись у серпні, і як блекаути посилюють проблему

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

«Це катастрофа, яка може сягнути загальнодержавного рівня. Усе горить!», – заявив у середині липня власник «Південної аграрно-експортної компанії» (ПАЕК) Юрій Кормишкін у себе в Facebook. В обробітку ПАЕК 43 000 га землі, з них 2000 га відведено під овочі.

Ґрунт у Миколаївській, Херсонській та Одеській областях прогрівся до 70 градусів у середині липня, за словами Кормишкіна. Миколаївський обласний центр з гідрометеорології в цей період чи не щодня оновлював історичний температурний рекорд. 16 липня спека в місті сягнула 41,6 градуса.  

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд