Категорія
Інновації
Дата

Forbes Digital

Алгоритми американської Palantir допоможуть Міносвіти визначати пріоритети для ремонту шкіл. Навіщо компанії вартістю $52 млрд уже шостий безкоштовний проєкт в Україні

3 хв читання

Palantir /Колаж Анна Наконечна

Американська корпорація Palantir зайшла в Україну у травні 2022-го. На кінець березня 2024-го компанія вже має шість проєктів. Фото Колаж Анна Наконечна

Американський гігант Palantir на безоплатній основі другий рік надає свої ШІ-інструменти для українського уряду. У комерційному світі такі послуги коштують мільйони доларів. Як штучний інтелект допомагає українським міністерствам та який план на випадок, що Palantir припинить надання сервісів безкоштовно?

27 березня американська компанія Palantir, що розробляє ШІ-інструменти для аналізу даних, підписала меморандум із Міносвіти. Алгоритми Palantir допоможуть визначити, які українські школи потрібно ремонтувати у першу чергу та де будувати укриття. На основі цієї аналітики Міносвіти прийматиме рішення про розподіл субвенцій.

Для компанії із капіталізацією $52 млрд це вже шостий проєкт в Україні, розповідає Forbes виконавчий віцепрезидент Palantir у Європі та Сполученому Королівстві Луїс Мослі.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні