Категорія
Інновації
Дата

Forbes Digital

Дискримінація за паспортом. Американський необанк Mercury, яким користуються десятки стартапів з України, заблокує «українські» рахунки. Чому, чи є схожі проблеми в інших банках та що про це думає НБУ

5 хв читання

блокування рахунків Mercury, відкриття рахунків Brex /колаж Анастасія Решетнік

Українські стартапи масово почали отримувати листи від американського необанку Mercury, який попереджав про блокування рахунків через два тижні Фото колаж Анастасія Решетнік

Українські стартапи масово отримали листи від американського необанку Mercury, який попередив їх про блокування рахунків через два тижні. Для них Mercury був одним із найпопулярніших банків, відкрити рахунок в якому можна було дистанційно. Компанія пояснює блокування тим, що тимчасово окуповані українські території перебувають під санкціями. Чому на третій рік великої війни це досі проблема?

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

22 липня засновники низки українських стартапів отримали листи від американського необанку Mercury з повідомленням про блокування рахунків 13 серпня. «Ви матимете повний доступ до вашого рахунку до 6 серпня», – ішлося в листах, які масово почали публікувати в соцмережах українські підприємці.  

«Це було кілька годин поганих емоцій і фрустрації», – каже Наталя Маріна, засновниця стартапу Noty.ai, що транскрибує відеодзвінки у короткі звіти. Близько 70% клієнтів компанії – у США. «Просто відрубити наші операції – це якийсь абсурд», – додає вона. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд