Категорія
Інновації
Дата

Forbes Digital

Дворічний експеримент. Відтепер вступники до університетів претендуватимуть на державні гранти на навчання від 15 000 грн і більше. Forbes порахував, у скільки ця програма може обійтися держбюджету? (уточнено)

4 хв читання

Як отримати грант на навчання /колаж Анастасія Решетнік

Торік на бюджетні місця вступило 67 000 студентів. На контрактну форму – 200 000. Таку ж саму кількість вступників ЗВО очікують у 2024-му. Фото колаж Анастасія Решетнік

Держава частково покриватиме грантами навчання в університетах для вступників-контрактників. Хто може претендувати на гранти та скільки це коштуватиме уряду?

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Цьогоріч абітурієнти, які склали шкільні іспити з двох предметів більш як на 150 балів, можуть претендувати на державні гранти на покриття частини вартості освіти. 18 липня Кабмін ухвалив постанову, яка дала зелене світло експериментальній програмі.

Державний грант від 15 000 до 25 000 грн і більше частково покриватиме вартість бакалаврату, а для медиків, ветеринарів та фармацевтів – і магістратуру. Оформити його можна через «Дію». Вступ на бюджетну форму поки що залишається без змін. Але у перспективі уряд хоче значно скоротити кількість бюджетних місць, які на 100% оплачуються державою.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд