Категорія
Інновації
Дата

Forbes Digital

Miltech-фонди зайшли у чат. Топ-20 інвесторів в українську стартап-екосистему та чого вони очікують. Дослідження Forbes

4 хв читання

Інвестори української стартап-екосистеми /Зображення згенеровано ШІ Midjourney в співавторстві з Олександрою Карасьовою та Анастасією Решетнік

Найактивніші інвестори в українські стартапи. Результати за шість місяців 2024 року Фото Зображення згенеровано ШІ Midjourney в співавторстві з Олександрою Карасьовою та Анастасією Решетнік

З початку повномасштабної війни список найактивніших фондів, що інвестують в українські технокомпанії, разюче змінився. У 2024-му на стартап-сцену вийшли новачки та defence-інвестори. Forbes публікує зріз екосистеми за перше півріччя.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

«Українські стартапи – ключовий фокус», – каже Богдан Свиридов, інвестиційний директор Horizon Capital та u.ventures. Останній (орієнтований на технологічний сектор України та Молдови) за шість місяців 2024-го став лідером вітчизняної стартап-сцени. У першому півріччі портфель u.ventures поповнився вісьмома українськими проєктами. Середній чек – $500 000. Для порівняння: стільки ж інвестицій фонд заробив за перших два роки повномасштабної війни.

Рушій такої активності – Ukraine-Moldova American Enterprise Fund (UMAEF), з якого повністю фінансується u.ventures. У перші роки існування фонд інвестував у тестовому режимі, а з другої половини 2021-го UMAEF поступово почав виділяти більше грошей, каже Свиридов. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд