Категорія
Новини
Дата

Фонд u.ventures інвестував $4 млн у вісім українських і один молдовський стартап. Хто у списку

Фонд u.ventures з головним офісом у Києві від 24 лютого 2022 року інвестував $4 млн у вісім українських та один молдовський стартап. Про це Forbes повідомили у фонді.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

Фонд проінвестував у такі стартапи:

  • Instock – робототехнічна автоматизація складських приміщень.
  • Haiqu – програмне забезпечення для квантових обчислень; 
  • Cloudprinter – глобальна мережа програмних рішень для друку на вимогу;
  • NewHomesMate (екс-Propertymate) – маркетплейс новобудов;
  • Speedsize – ШІ-оптимізація медіаконтенту;
  • Bloomcoding – онлайн-школа кодування для дітей. 
  • Інвестиції у ще три проєкти фонд не розкриває, дедалі угод не розголошує. 

Цитата

«Попри те що 2022 рік ознаменувався руйнівними тенденціями на багатьох напрямках, український ІТ-експорт був однією з небагатьох галузей, яка продемонструвала зростання», – зазначає президент та головний виконавчий директор WNISEF Ярослава Джонсон.

Контекст 

Instock – це новий стартап серійного підприємця Єгора Анчишкіна, компанія займається автоматизацією складів для ритейлерів та інтернет-магазинів. Найбільший український клієнт стартапу – «Нова пошта». 

NewHomesMate – заснований у 2018 році український стартап зі штаб-квартирою в американському Остіні, позиціонує себе як «Тіндер для нерухомості». У червні 2023-го проєкт залучив $5,5 млн від американських та українських інвесторів.

Стартап Haiqu був заснований на початку 2023 року і залучив $4 млн у першому pre-seed раунді фінансування. Фонд u.ventures був одним з інвесторів у цьому раунді. Засновники стартапу – колишній віцепрезидент з R&D української IT-компанії SoftServe Микола Максименко та колишній співробітник Mitsubishi Electric Річард Гіван, 24.

Засновник u.ventures – регіональний фонд Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) з капіталом $285 млн. У WNISEF понад 29 років досвіду інвестування в українські та молдовські компанії з швидкими темпами зростання. WNISEF заснував u.ventures у 2017 році, щоб інвестувати до $1 млн у технологічні стартапи на ранніх стадіях (від pre-seed до раунду А). Станом на зараз u.ventures інвестував понад $7,5 млн у 23 українські та молдовські стартапи. 

WNISEF – перший в Україні та Молдові регіональний фонд прямих інвестицій, заснований за фінансування уряду США через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні