Категорія
Інновації
Дата

Forbes Digital

ШІ на службі ЗСУ. Ворожу техніку на десятках одночасних відеопотоків виявляє штучний інтелект Avengers. Як це допомагає українським військовим

3 хв читання

ШІ-платформа Avengers – частина системи ситуаційної обізнаності DELTA /колаж Анастасія Решетнік

ШІ-платформа Avengers – розробка Центру інновацій Міноборони Фото колаж Анастасія Решетнік

Збройні сили отримують інформацію про 12 000 ворожих цілей щотижня завдяки ШІ-платформі Avengers, повідомило Міноборони у вересні. Платформа – частина екосистеми Delta, яка є ядром всього програмного забезпечення в ЗСУ. Як Avengers допомагає Силам оборони швидше аналізувати інформацію та приймати рішення? 

Практичний МBA від Forbes на реальних кейсах, щоб прокачати навички управління на прикладі Володимира Кудрицького, ексголови правління «Укренерго». 

Премʼєра другого сезону YouTube проєкту «Директорія» вже на каналі Forbes Ukraine!

Штучний інтелект допомагає українським військовим виявляти 12 000 одиниць ворожої техніки щотижня, повідомили в Міноборони у вересні. Це робить платформа Avengers, названа на честь культової серії фільмів «Месники».  

Платформа інтегрована у систему ситуаційної обізнаності DELTA, завдяки якій ЗСУ знищили російської техніки на більш ніж $15 млрд. «Avengers робить ситуаційну обізнаність в екосистемі швидшою і якіснішою», – каже заступник начальника Центру інновацій та розвитку оборонних технологій Міноборони й архітектор Delta Артем Мартиненко. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд