Категорія
Інновації
Дата

Forbes Digital

Тонни пального, тисячі генераторів та дефіцит фахівців. Мобільних операторів зобовʼязали забезпечити 10 годин роботи мережі під час блекаутів, а фіксованих провайдерів – 72. Чому це рішення обурило ринок

5 хв читання

Інтернет на зв'язок під час блекауту /колаж Анастасія Решетнік

Мобільних операторів зобовʼязали забезпечити 10 годин роботи мережі під час блекаутів, а фіксованих провайдерів – 72 Фото колаж Анастасія Решетнік

Мобільні оператори та провайдери фіксованого інтернету отримали жорсткі вимоги для забезпечення зв'язку під час блекаутів. Повністю виконати їх нереально, а те, що вдасться, обійдеться у 2-3 млрд грн, кажуть представники ринку, з якими поспілкувався Forbes. Що означає це рішення, які наслідки та що реально можуть зробити оператори й провайдери?

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ввечері 16 липня Національний центр оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій (НЦУ) опублікував постанову, яка зобов’язує мобільних операторів до 1 лютого 2025-го забезпечити стабільність зв’язку під час блекаутів на 10 годин, а провайдерів домашнього інтернету – на 72 години. 

Для цього компаніям потрібно закупити тисячі акумуляторів, генераторів, тонни пального та найняти кілька тисяч фахівців, зазначає топменеджер однієї з компаній на умовах анонімності через чутливість питання. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд