Категорія
Життя
Дата

Forbes Digital

Політ керамічної пташки. За рік виторг бренду прикрас «Цвіте Терен» виріс у понад 20 разів. У чому його секрет?

4 хв читання

прикраси Цвіте Терен /надано пресслужбою

У 2023-му виторг бренду прикрас «Цвіте Терен» – 78,7 млн грн. Зростання склало майже 22 рази порівняно з попереднім роком Фото надано пресслужбою

Бренд прикрас «Цвіте Терен» навчився заробляти в Україні десятки мільйонів гривень на керамічних аксесуарах. Чи готовий він до експансії за кордон?

Вечір 14 січня 2023 року. Бренд «Цвіте Терен» отримав замовлення на прикрасу з двома білими птахами. Клієнтка хотіла придбати її у пам’ять про рідних, загиблих того дня під час ракетного удару по Дніпру. «Плакав увесь офіс», – згадує засновниця бренда Ольга Остапенко, 29.

Білосніжна порцелянова пташка з колекції «Мирні» – знаковий виріб «Цвіте Терен». Перші десять прикрас Остапенко виставила на продаж за два дні до початку великої війни. Розкупили – за годину. На цьому історія могла б закінчитися: виробництво зупинилося, Остапенко переїхала з Києва на захід України.

Але клієнтам запамʼятались прикраси. «Про пташок постійно запитували в Instagram, і це стало поштовхом відновити роботу», – каже підприємиця. Коли команда налагодила виробництво у Львові у травні 2022-го, то отримала сотню передзамовлень за тиждень.

Цвіте Терен прикраси /надано пресслужбою

Білосніжна порцелянова пташка з колекції «Мирні» – знаковий виріб «Цвіте Терен». Фото надано пресслужбою

У 2023 році виторг «Цвіте Терен» – 78,7 млн грн, говорить СЕО компанії Андрій Бубела, 35. Зростання становило майже 22 рази порівняно з попереднім роком. «Їх можна сміливо назвати бренд-феноменом, – вважає СЕО ювелірного бренду Zarina Заріна Нетовкіна. – Вистрілили у дуже короткий термін».

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні