Категорія
Гроші
Дата

Бюджет 2024 – прийнято. Скільки грошей Україна має на третій рік великої війни (а скільки ще потрібно знайти)

Верховна Рада ухвалила Державний бюджет на 2024 рік /ілюстрація згенерована Олександром Скоріченко за допомогою ШІ DALL-E

Верховна Рада ухвалила в цілому Державний бюджет на 2024 рік із видатками у 3,35 трлн грн Фото ілюстрація згенерована Олександром Скоріченко за допомогою ШІ DALL-E

Депутати називають Бюджет-2024 збалансованим і майже без забаганок. Головний ризик – майже половину видатків має забезпечити міжнародна допомога. На які гроші житиме Україна в наступному році?

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Верховна Рада ухвалила в цілому Державний бюджет на 2024 рік із видатками у 3,35 трлн грн. Майже 1,8 трлн грн парламентарі очікують отримати від податків і зборів, решту доведеться залучати в міжнародних партнерів та на внутрішньому ринку. Левова частка витрат піде на оборону й безпеку – 1,7 трлн грн, зазначають у Мінфіні.

Уряд заклав дефіцит у 1,57 трлн грн, які доведеться залучати як на зовнішньому, так і на внутрішньому ринку. Це головний ризик бюджету, адже підтвердженої фінансової допомоги Україна поки що має майже в чотири рази менше, ніж потрібно.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні