Долари через смартфон повертаються. НБУ вперше з 24 лютого 2022-го дозволив населенню купувати валюту онлайн. Чому зараз та чи можна купити валюту в банку онлайн вже сьогодні? Що ще дозволили? Чи вплине це на курс? /Shutterstock
Категорія
Гроші
Дата

Долари через смартфон повертаються. НБУ вперше з 24 лютого 2022-го дозволив населенню купувати валюту онлайн. Чому зараз та чи можна купити валюту в банку онлайн вже сьогодні? Що ще дозволили? Чи вплине це на курс?

Shutterstock

Національний банк вперше з початку війни дозволив населенню купувати валюту в банках онлайн. Раніше це було можливо лише у виняткових випадках. Чому НБУ помʼякшив валютні обмеження та як нові умови на валютному ринку можуть вплинути на курс гривні в банках і обмінниках 

28 серпня НБУ оголосив про скасування заборони для населення на вільну купівлю безготівкової валюти онлайн у банках, яка діяла від початку війни. Допускалися лише передбачені регулятором винятки. Також Нацбанк удвічі розширив ліміти для купівлі валюти під розміщення на депозиті.

Ці рішення, як розраховує регулятор, мають збільшити попит на валюту в безготівковому сегменті та знизити вартість долара в обмінниках (з кінця липня роздрібний курс планомірно зростав). Опитані Forbes аналітики погоджуються, що послаблення обмежень дійсно може посилити гривню.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні